Michael Mørkøv havde afskrevet prominent britisk makker før genrejsning

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Michael Mørkøv havde afskrevet prominent britisk makker før genrejsning

Michael Mørkøv havde afskrevet prominent britisk makker før genrejsning
Michael Mørkøv havde afskrevet prominent britisk makker før genrejsningJASPER JACOBS/BELGA MAG/Belga via AFP
Frem til årsskiftet er Michael Mørkøv på kontrakt hos Quick-Step, men den erfarne cykelrytter har allerede tilbragt den første tid med sine kommende holdkammerater.

Fra næste år kører 38-årige Mørkøv for Astana, hvor jobbeskrivelsen for så vidt er simpel: Få Mark Cavendish til at vinde og allerhelst i Tour de France.

De to er begge fra årgang 1985 og var holdkammerater på Quick-Step i 2021 og 2022. Her fandt briten vej ud af glemslen efter nogle svære år og vandt blandt andet fire etaper i Tour de France med Mørkøvs hjælp.

Efter skiftet til det kasakhiske hold mistede Cavendish sin danske leadoutmand, men markerede sig alligevel med en etapesejr i Giro d'Italia og en andenplads i Tour de France, før et brækket kraveben tvang ham ud af løbet.

Sprinterikonet bliver ved med at overraske Mørkøv.

"Jeg har afskrevet Mark mange gange, og det tror jeg ikke, at jeg har været alene om. Men han formår simpelthen at modbevise det hele tiden," siger danskeren.

Cavendishs kommende makker var især imponeret over sejren på Giroens sidstedag.

"Der var måske et begrænset antal sprintere med, men han havde trods alt styrken til at komme gennem tre uger i Italien og vinde en massespurt til sidst i Rom," konstaterer Mørkøv.

I oktober tilbragte sjællænderen et par dage med Astana i Italien, hvor holdet tog mål til tøj og cykler.

En træningslejr på 14 dage venter i december, hvor sæsonforberedelserne intensiveres. Men Mark Cavendish og Michael Mørkøv behøver ikke mange træningstimer sammen.

"Det gælder bare om at få trænet op til næste sæson og få kørt nogle løb. Fysikken skal på plads, og så tænker jeg, at det cykeltekniske nok skal komme, når vi kører løbene."

"Både han og jeg er oppe i årene, og det er mange år siden, Mark vandt sin første etape i Tour de France. Men jeg føler stadig, at vi med det tekniske og taktiske niveau kan være med til at køre om sejrene," siger Mørkøv.

Cavendish havde egentlig besluttet sig for at stoppe karrieren ved udgangen af 2023, men styrtet under Touren fik ham på andre tanker.

En enkelt etapesejr i Tour de France vil nemlig betyde, at han sætter sig alene på rekorden over flest etapesejre i løbet.

"Det er en god historie for cykelsporten og et sjovt projekt at være med i. For mig handler det om at have et motiverende projekt, og om det var med gamle Mark og mig selv, eller om det var at få en helt ny sprinter til at vinde, er sådan set lige fedt. Men nu ser jeg frem til det her."

For Mørkøv er de olympiske leges parløb et af næste års helt store mål. Fra torsdag pudser han baneformen af ved et tredagesløb i Ballerup Super Arena, hvor han danner par med Niklas Larsen.