Lang sejrstørke brudt: Søren Kragh Andersen tager flot triumf i tysk klassiker

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Lang sejrstørke brudt: Søren Kragh Andersen tager flot triumf i tysk klassiker

Søren Kragh Andersen har for alvor genfundet sit niveau efter vinterens skifte til Alpecin-Deceuninck.
Søren Kragh Andersen har for alvor genfundet sit niveau efter vinterens skifte til Alpecin-Deceuninck. Profimedia
Efter to hele sæsoner uden sejre i både 2021 og 2022 lykkedes det endelig mandag for Søren Kragh Andersen at få hul på sejrsbylden. Her vandt danskeren således det tyske endagsløb Eschborn-Frankfurt, da han med en mindre gruppe nåede til mål foran et jagtende felt. Ingen kunne måle sig med den 28-årige dansker i spurten om sejren.

Søren Kragh Andersen har kørt en flot sæson indtil videre. Danskeren har blandet sig i flere af de største løb, og spillede blandt andet en nøglerolle i Mathieu van der Poels sejr i årets første monument, Milano-Sanremo.

Men sejrene er udeblevet for den 28-årige dansker, præcis som de gjorde i hele 2022 og 2021, og danskeren havde således ikke vundet siden oktober 2020. Det fik Kragh Andersen ændret på mandag eftermiddag, da danskeren kørte først og målstregen i det traditionsrige tyske endagsløb Eschborn-Frankfurt.

Løbet har i mange år været lidt af en sprinterklassiker, der er endt i massespurter, og blandt andet i fire år i streg havde norske Alexander Kristoff som vinder, men i årets udgave havde løbsarrangør, forhenværende cykelrytter Fabian Wegmann, valgt at inkludere den lange Feldberg-stigning to gange.

Her blev der sat pres på særligt anden gang, hvor Team Jayco AlUla satte tempo på, antageligt for at mørne feltets hurtigere ryttere til fordel for holdkaptajn Michael Matthews. Australieren var dog ikke med, da der på den kortere men meget stejle Mammolshain-stigning skete en større udskilning, og en mindre og eksklusiv gruppe kom afsted.

Til gengæld sad Alpecin-Deceunincks danske profil Søren Kragh Andersen med i gruppen, hvor også duoer fra både Israel-Premier Tech og Intermarché-Circus-Wanty sad, og de 10 ryttere i front fik opbygget et solidt forspring på løbets afsluttende kilometer.

Forspringet var dog lige ved at gå fløjten, da udbrudsgruppen gik ned i tempo og afstanden var pludselig på under et halvt minut til et jagtende felt, hvor særligt Lotto Dstny og Uno-X Pro Cycling Team var aktive, med henholdsvis det belgiske stortalent Arnaud De Lie og den erfarne norske stjerne, føromtalte Alexander Kristoff, som holdkaptajner.

Foran opfangede rytterne dog faren og fik sat mere fart i cyklerne, og samtidig lavede Søren Kragh Andersens holdkammerater i feltet en mindre genistreg, da de lod føromtalte Arnaud De Lies primære hjælper, Dries De Bondt, køre væk fra feltet, hvilket resulterede i bred front i nogle hundrede meter, nok til at feltets chancer for at hentet løbets forreste afgjort forduftede.

I spurten viste Søren Kragh Andersen sig som suverænt stærkeste rytter, for danskeren kørte spurten fra front, og ingen var i nærheden af at gå forbi den snu dansker, der tidligere i karrieren blandt andet har vundet to Tour de France-etaper i samme år.

Næst hurtigste mand blev Bora-Hansgrohes østrigske Patrick Konrad, mens italienske Alessandro Fedeli fra Q36.5 Pro Cycling Team tog sig af podiets nederste trin. Særligt Israel-Premier Tech må tage slukørede fra Frankfurt, for trods to mand i forreste gruppe måtte de tage til takke med en ottende- og en niendeplads til henholdsvis Stephen Williams og Ben Hermans.

Sejren var Søren Kragh Andersens niende professionelle sejr, og som bekendt den første siden han i efteråret 2020 vandt en enkeltstart i BinckBank Tour. Til sommer forventes Søren Kragh Andersen at være til start med Alpecin-Deceuninck, når Tour de France skydes i gang i Baskerlandet.