Dansk etapevinder begræder Mark Cavendish-exit: Altid haft et godt forhold

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk etapevinder begræder Mark Cavendish-exit: Altid haft et godt forhold

Mark Cavendish udgik lørdag af Tour de France, efter han havde været en tur i asfalten.
Mark Cavendish udgik lørdag af Tour de France, efter han havde været en tur i asfalten.Thomas Samson/AFP
Et styrt sendte lørdag den britiske sprinterlegende Mark Cavendish ud af årets Tour de France, hvilket markerer slutningen på den 38-årige brites Tour-historie, der slutter med 34 etapesejre, helt lige med den belgiske legende Eddy Merckx.

Selvom det betyder én konkurrent færre i massespurterne for feltets sprintere, herunder Mads Pedersen, så er der ikke andet end støtte blandt feltets hurtigste ryttere. Ovenpå sin etapesejr fortalte den danske forhenværende verdensmester således om sin ærgrelse på Cavendish’ vegne.

”For mig var det en fornøjelse at kunne køre cykelløb med Mark (Cavendish, red.). Jeg har altid haft et godt forhold til ham i feltet, og det er så sørgeligt, at sådan en legende skal udgå af Touren på den her måde. Han skylder mig stadig en trøje, fordi vi aftalte et trøjebyt,” kommer det fra Mads Pedersen.

”Jeg ønsker Mark alt det bedste, og forhåbentlig kommer jeg også til at køre det sidste løb, som han skal køre,” fortæller danskeren ovenpå sin etapesejr, der var nummer to i Tour-regi for Mads Pedersen, der altså er ufattelige 32 sejre bag Cavendish i den sammenhæng.

Også Jasper Philipsen var fredag fuld af beundring for Mark Cavendish, da belgieren sejrede i Bordeaux og tog sin tredje etapesejr i årets Tour de France. Her var det lige netop Mark Cavendish han slog på stregen, efter briten var kommet fra baghjul og havde lanceret sin spurt i vejens modsatte side.

”Jeg ville have elsket at se ham (Mark Cavendish, red.) vinde. Det havde været sjovt. Men han bliver ved med at forsøge, og han ser stærk ud,” lød det fredag fra Philipsen umiddelbart efter belgierens flotte etapesejr.

Det blev dog uden etapesejr nummer 35 for Mark Cavendish ovenpå lørdagens exit. Præcis hvad der skete med den 38-årige brite i styrtet er endnu uvist, men givet er det altså, at der lørdag blev sat endegyldigt punktum for Mark Cavendish’ Tour de France-historie.