Dansk cykeltalent bliver lærling hos fransk traditionshold: "Jeg føler mig privilegeret"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk cykeltalent bliver lærling hos fransk traditionshold: "Jeg føler mig privilegeret"

Joshua Gudnitz deltog tidligere i år i Giro Next Gen, hvor danskeren på den indledende enkeltstart blev nummer 22.
Joshua Gudnitz deltog tidligere i år i Giro Next Gen, hvor danskeren på den indledende enkeltstart blev nummer 22.Profimedia
Den 21-årige cykelrytter Joshua Gudnitz har taget et stort skridt mod en kontrakt på cykelsportens øverste hylde.

Den unge dansker har nemlig landet en aftale som såkaldt stagiaire på World Tour-holdet Cofidis. Det betyder, at han kører resten af sæsonen som en slags lærling hos det franske hold.

Det bekræfter Cofidis på sin hjemmeside tirsdag.

Joshua Gudnitz kører til daglig for det danske kontinentalhold Coloquick, som tidligere har udklækket blandt andre Jonas Vingegaard.

"Det er en stor mulighed. Cofidis er et godt hold i cykellandskabet. Jeg føler mig privilegeret over at bære de her farver," siger Joshua Gudnitz ifølge Cofidis.

Aftalen betyder ikke, at danskeren er sikker på en kontrakt hos Cofidis i næste sæson. Holdet benytter blot muligheden til at se ham an.

Sidste år var Sebastian Kolze Changizi på prøve hos Cofidis, men endte ikke med at få en permanent kontrakt. Han kører nu i stedet for Fabian Cancellaras cykelhold, Tudor.

Joshua Gudnitz har gjort sig bemærket med flere gode resultater, men han har også været i et mere uheldigt fokus.

I juni var han en af flere ryttere, der lod sig trække af biler eller motorcykler op ad et bjerg i ungdommens Giro d'Italia. Det betød, at han og 30 andre ryttere blev smidt ud af løbet.

Hos Cofidis bliver han en del af et hold, der denne sommer er blomstret op ved at vinde sine første to etapesejre i Tour de France siden 2008.

Victor Lafay vandt 2. etape, og Ion Izagirre vandt 12. etape.