Bomstærk belgisk verdensmester udnytter Pogacars styrt til at vinde LIege-Bastogne-Liege

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bomstærk belgisk verdensmester udnytter Pogacars styrt til at vinde LIege-Bastogne-Liege

Bomstærk belgisk verdensmester udnytter Pogacars styrt til at vinde LIege-Bastogne-Liege
Bomstærk belgisk verdensmester udnytter Pogacars styrt til at vinde LIege-Bastogne-LiegeProfimedia
Remco Evenepoel udnyttede, at Tadej Pogacar styrtede og udgik, da han vandt årets sidste forårsklassiker.

Verdensmesteren Remco Evenepoel tog søndag for andet år i træk sejren i Liège-Bastogne-Liège.

Den 23-årige belgier satte det afgørende stød ind med 35 kilometer tilbage af sæsonens sidste forårsklassiker.

Ingen kunne følge Quick-Step-rytteren, da han efter 225 kilometers kørsel på regnvåde landeveje angreb op ad en stigning og hurtigt trådte væk fra Tom Pidcock (Ineos).

Godt hjulpet af de mange landsmænd langs ruten øgede Evenepoel konstant sit forspring, der nåede op på halvandet minut. Der var derfor masser af tid til at fejre triumfen på de sidste meter hen over målstregen.

Pidcock faldt i stedet ned til en gruppe med Mattias Skjelmose (Trek), men her var samarbejdet ikke optimalt, og firemandsgruppen blev senere opslugt af en større gruppe.

Andreas Kron (Lotto) sad også med fremme, men danskeren udspillede sin podiechance, da han endte ude i en hæk i vejkanten og måtte hjælpes på benene igen.

Mens Evenepoel kørte sit eget løb oppe i front, så var der spænding om de øvrige placeringer.

Pidcock kom afsted med Santiago Buitrago (Bahrain) og Ben Healy (EF), og det stod klart, at trioen skulle fordele de to nederste podiepladser imellem sig.

I en spurt på opløbsstrækningen sluttede Pidcock foran Buitrago, mens Healy opgav at følge med.

På forhånd var manges øjne rettet mod Tadej Pogacar (UAE), der inden for den seneste uge havde vundet Amstel Gold Race og La Flèche Wallonne.

Sloveneren var også udråbt som favorit til at tage den tredje sejr i de såkaldte Ardenner-klassikere, men muligheden forsvandt allerede efter 85 kilometer, da Pogacar styrtede.

Danske Mikkel Honoré (EF) var også involveret i styrtet, og begge ryttere udgik kort efter. Søndag eftermiddag meddelte UAE-holdet ud, at Pogacar skal opereres i hånden.

Sammen med Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) er sloveneren favorit til at kæmpe med om sejren i sommerens Tour de France. Kvindernes Liège-Bastogne-Liège blev tidligere på søndagen vundet af hollandske Demi Vollering (SD Worx).