Vanvittig dansk dobbelttriumf: Duo smadrede konkurrenterne på enkeltstart i Dauphiné

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vanvittig dansk dobbelttriumf: Duo smadrede konkurrenterne på enkeltstart i Dauphiné

Mikkel Bjerg kørte en fantastisk enkeltstart onsdag og vandt karrierens første sejr som professionel.
Mikkel Bjerg kørte en fantastisk enkeltstart onsdag og vandt karrierens første sejr som professionel.Anne-Christine Poujoulat/AFP
Onsdag blev én stor dansk fest i Critérium du Dauphiné, da Mikkel Bjerg fejede al modstand til side på enkeltstarten i det franske etapeløb, hvor nærmeste mand var landsmand Jonas Vingegaard. Foruden etapesejren overtager Bjerg også løbets gule førertrøje.

Som juniorrytter og U23-rytter smadrede danske Mikkel Bjerg gang på gang alle konkurrenterne i disciplinen mod uret. Tre år i træk blev københavneren verdensmester på U23-niveau i enkeltstart, først i Bergen i 2017, året efter i Innsbruck og senest i Yorkshire i 2019.

Men sejren i Yorkshire for næsten fire år siden er Bjergs seneste. Ikke siden den stærke rytter trådte op på seniorniveau, har Mikkel Bjerg vundet. Men det har han nu. For onsdag lignede en U23-enkeltstart, hvor Bjerg fejede al modstand til side i Critérium du Dauphiné.

En kæmpe triumf for den stadig blot 24-årige dansker, for på de tre første etaper havde Bjerg kun smidt 23 sekunder, og derfor var det ikke kun en etapesejr, Bjerg hentede, men tilmed også minimum én dag i løbets gule førertrøje, som han fravrister Jumbo-Vismas franske Christophe Laporte.

Ved første mellemtid på den 31 kilometer lange enkeltstart fra Cours til Belmont-de-la-Loire lignede det ellers, at det skulle blive en anden dansker, der skulle tage sejren, for her satte Christophe Laportes danske holdkammerat, Jonas Vingegaard, suverænt bedste tid, 12 sekunder foran colombianske Daniel Felipe Martínez.

Her var Mikkel Bjerg hele 20 sekunder efter Vingegaard, men Bjerg fik timet sin enkeltstart til perfektion, for på de resterende kilometer ødelagde den 24-årige UAE Team Emirates-rytter slet og ret resten af feltet. Da Bjerg tonsede over målstregen, var det med franske Rémi Cavagna siddende i hotseat, og selvom franskmanden var otte sekunder bedre end Bjerg ved første mellemtid, så måtte Cavagna se danskeren smadre i mål med et forspring på 27 sekunder til Cavagna.

Vingegaard kørte såmænd ganske hurtigt på de afsluttende kilometer, hvor han gik fra at være ét sekund efter Cavagna til at være 15 sekunder foran franskmanden, men heller ikke den forsvarende Tour de France-vinder kunne altså røre en tilsyneladende urørlig Mikkel Bjerg.

Urørlig eller ej var det en tydeligt rørt Mikkel Bjerg, der efterfølgende lod sig interviewe og fortalte om, at den manglende succes på enkeltstartscyklen efter de flotte U23-år til tider har været en svær pille for danskeren at sluge.

”De sidste par år har været hårde uden så meget personlig succes. Der har været nogle gange, hvor jeg har sat mig selv op til, at nu skulle det være nu, og så har jeg ikke kunnet gøre det færdig. Så at kunne gøre det færdig her i dag på den største scene, det er virkelig vildt,” lyder det fra Mikkel Bjerg til TV2.

Med Mikkel Bjerg på førstepladsen, i den gule førertrøje og i den hvide ungdomstrøje og Jonas Vingegaard på andenpladsen, var det altså en fantastisk dansk dobbelttriumf onsdag i Critérium du Dauphiné. Samtidig fik Vingegaard taget værdifulde sekunder på sine konkurrenter, 45 sekunder hurtigere end Adam Yates, 55 sekunder bedre end Daniel Felipe Martínez, mens Richard Carapaz, Enric Mas og Mikel Landa alle måtte indkassere med end to minutter til Jonas Vingegaard.

Torsdag venter 191 kilometer fra Cormoranche-sur-Saône til Salins-les-Baines, før den store finaleweekend fredag skydes i gang med en bjergetape, der slutter med en kort opkørsel til Crest-Voland, mens lørdag byder på en helt stor bjergetape med to stigninger udenfor kategori og afslutning på Col de la Croix de Fer.