Fik revanche for sekundære EM-placeringer: Van Aert udraderer konkurrenterne i Italien

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Fik revanche for sekundære EM-placeringer: Van Aert udraderer konkurrenterne i Italien

Det var sæsonens femte sejr for Wout van Aert, da han mandag sejrede i Coppa Bernocchi.
Det var sæsonens femte sejr for Wout van Aert, da han mandag sejrede i Coppa Bernocchi.Profimedia
Ingen som helst kunne bide skeer med Jumbo-Visma-stjernen Wout van Aert, da de italienske efterårsklassikere mandag fortsatte med Coppa Bernocchi i udkanten af Milano. Belgieren tog karrierens sejr nummer 44 på overbevisende manér.

De italienske efterårsklassikere blev forleden skudt i gang med først Coppa Agostoni og efterfølgende Giro dell’Emilia, løb der blev vundet af henholdsvis Davide Formolo og Primož Roglič, sidstnævnte i tæt duel med landsmand Tadej Pogačar på målstigningen San Luca tæt på Bologna. 

Og Jumbo-Visma kunne mandag fortsætte det sejrstogt, som det hollandske storhold har været i gang med i denne sæson, hvor det sortgule mandskab har vundet både Giro d’Italia, Tour de France og Vuelta a España, for mandag var det Wout van Aerts tur til at række hænderne i vejret, hvormed belgieren fik revancheret en anden- og tredjeplads i linjeløbet og på enkeltstarten ved årets EM.

Nordvest for Milano, i Alto Milanese, blev der nemlig kørt Coppa Bernocchi for gang nummer 104 i historien, et løb der traditionelt set har tilhørt italienerne, mens også Rolf Sørensen to gange kunne lade sig hylde som vinder af løbet. 

Samtidig er det et af de ganske få løb, som legendariske Eddy Merckx deltog i men aldrig kom i nærheden af at vinde, for den ene gang 'Kannibalen' kørte Coppa Bernocchi, blev det ’blot’ til en syvendeplads. Sådan skulle det ikke gå for landsmand Wout van Aert mandag. 

På de afgørende omgange, der blev kørt i og omkring Legnano, kørte en mindre gruppe sig fri fra det større felt, en gruppe der blandt andet bød på tre Jumbo-Visma- og tre Soudal-Quick Step-ryttere, mens også schweiziske Marc Hirschi, UAE Team Emirates, og den italienske duo Vincenzo Albanese og Christian Scaroni, henholdsvis EOLO-Kometa og Astana Qazaqstan Team, havde fået listet sig med. 

Bagved forsøgte flere hold sig med at få lukket hullet, heriblandt Alpecin-Deceuninck og Israel-Premier Tech, der havde eksplosive ryttere med i form af henholdsvis Stefano Oldani og Corbin Strong, men med enormt stærke ryttere som Jan Tratnik og Fausto Masnada i forreste gruppe, var det en nærmest umulig mission. 

Blandt de forreste forsøgte Julian Alaphilippe sig især med et frækt angreb, da den forhenværende verdensmester angreb i en rundkørsel, hvor den vævre franskmand kørte modsat af sine udbrudsfølgesvende, men ingen kunne hægte en uhyggeligt stærkt kørende Jan Tratnik af. 

Sloveneren leverede et prægtigt stykke føringsarbejde helt frem til den afgørende kilometer, hvorefter belgiske Tiesj Benoot tog over og kørte et flot leadout for Wout van Aert. Bag van Aert kæmpede Albanese og Scaroni om at få den belgiske superstjernes baghjul, men det hjalp ikke det store, for da først den 29-årige belgiere trådte an, var der ingen chance for gruppens øvrige ryttere. 

Jumbo-Visma-stjernen trådte overlegent først over målstregen foran Vincenzo Albanese og Soudal-Quick Steps Andrea Bagioli, der tog sig af anden- og tredjepladsen. Dermed blev Wout van Aert også blot den tredje belgier i historien til at vinde Coppa Bernocchi, efter Rik van Looy to år i træk sejrede i slutningen af 50erne, inden Remco Evenepoel i 2021 endnu engang tilføjede det belgiske flag til sejrslisten. 

Tirsdag venter Tre Valli Varesine og torsdag Gran Piemonte, begge løb i ProSeries-kategori ligesom mandagens Coppa Bernocchi, inden efterårsklassikerne lørdag kulminerer med Il Lombardia, sæsonens femte og sidste monument. 

Wout van Aert er ikke til start i Il Lombardia, hvor i stedet føromtalte Primož Roglič skal forsøge at vinde karrierens andet monument, efter sloveneren i 2020 sejrede i Liège-Bastogne-Liège.