Kroatien vinder bronze efter fortjent sejr mod Marokko i underholdende kamp

Kroatien vandt bronze efter fortjent sejr mod Marokko i underholdende kamp
Kroatien vandt bronze efter fortjent sejr mod Marokko i underholdende kampProfimedia
Kroatien vandt lørdag eftermiddag fortjent bronze ved VM-slutrunden i Qatar efter at de besejrede slutrundens store overraskelse, Marokko, 2-1 i en meget underholdende kamp.

Der er normalt næsten tradition for at der bliver ”taget lidt løst” på bronzekampen ved VM. Der har ofte ikke været den samme tænding i bronzekampen som resten af kampene ved VM. Det kunne også lidt aflæses i begge holds tilgang til kampen, da begge hold tilsammen havde udskiftet ikke færre end ni spillere fra deres normale startopstilling til kampen.

VM-bronzekampe er som regel også underholdende affærer og den her kamp var bestemt ingen undtagelse.

Bono, den marokkanske keeper, har turneringen igennem været en sikker sidste skanse for Marokko, men minsandten om den karismatiske keeper ikke var ved at sende chokbølger gennem sit ellers bundsolide forsvar, da han allerede efter to minutter var meget tæt på at score selvmål, da han med stor risiko spillede bolden på tværs af sit eget mål.

To mål på to minutter

Men efter ni minutter måtte Bono gå den tunge gang og hente bolden ud af netmaskerne, da Josko Gvardiol satte pandebrasken på en perfekt hovedstødsaflevering fra Ivan Perisic.

Det var dog kun meget kortvarigt, at kroaterne fik lejlighed til at glæde sig over den tidlige føring, da marokkanerne udlignede allerede to minutter senere. En frisparksbold fra Hakim Ziyech blev headet højt op i vejret af Lovro Majer, og da kroaternes ellers pålidelige målmand Dominik Livakovic fejlagtigt blev stående på stregen, kunne forsvarsspilleren Achraf Dari ubesværet heade bolden i netmaskerne.

Kroatien - Marokko
Kroatien - MarokkoOpta by Stats Perform

Efter de hurtige scoringer, havde både Luka Modric og Youssef En Nesyri muligheder for at bringe deres respektive hold i front takket være to uopmærksomme forsvar. Men det var kroaterne, der med tre minutter igen af halvlegen endnu en gang tog føringen, da Mislav Orsic med en følt afslutning fra en spids vinkel skruede bolden i mål ved hjælp af stolpen.

Hektisk afslutning med chancer i begge ender

Det virkede som om kroaterne havde det største overskud, og umiddelbart efter pausen havde både Orsic og Modric muligheder for at lukke kampen dog uden at kunne passere Bono. Men da det indledende pres i 2. halvleg ikke gav pote, trak kroaterne sig længere tilbage på banen.

Det gav mere plads til afrikanerne, men samtidig var kroaterne farlige på kontraer, og det lugtede lidt af straffe efter 74 minutter, da Sofyan Amrabat så ud til at fælde Gvardiol i straffesparksfeltet, men dommer Abdulrahman Al Jassim´s fløjte forblev tavs.

Med fire minutter igen havde Mateo Kovacic en kæmpe chance til effektivt at sikre den kroatiske sejr, men han missede chancen. Også Marokko havde halve chancer til at udligne mod kampens slutning, men kroaternes forsvar holdt stand, og kunne derfor fortjent fejre bronzemedaljer efter kampen.