Kommende dansk VM og OL-kval modstander i ishockey har rod i regnskaberne

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kommende dansk VM og OL-kval modstander i ishockey har rod i regnskaberne

Det norske landshold ved en tidligere VM-slutrunde
Det norske landshold ved en tidligere VM-slutrundeProfimedia
Norges Ishockeyforbund (NIHF) har i løbet af de seneste år stået over for en række økonomiske udfordringer, der truer sportens status og udvikling i landet.

Situationen er blevet forværret af indtægtstab og overdreven forbrug, hvilket har ført til en betydelig stigning i underskuddet for 2023 med omkring 15 millioner kroner.

Disse oplysninger blev afsløret under et ledermøde den 12. februar og blev bekræftet af Ishockeyforbundets præsident Tage Pettersen

”Jeg har behov for at sige, at det selvfølgelig er en rigtig dårlig situation, som vi gerne ville have undgået”, lyder det fra Pettersen ifølge NRK.

”Det skyldes en manglende forståelse af indgåede aftaler mellem NIHF, EliteHockey og norsk TV 2. Gennem flere år er der indregnet indtægter, som ikke skulle have været overført til foreningen, men som i stedet skulle have været videreformidlet", siger Pettersen videre.

Pettersen fortsatte med at forklare, at der er ti millioner kroner, som i løbet af de sidste tre år er blevet fejlagtigt bogført i budgetterne, og som nu bliver indregnet i regnskabet for 2023. Dette understreger behovet for bedre økonomisk styring og gennemsigtighed i NIHF's aktiviteter.

De økonomiske problemer i NIHF har haft betydelige konsekvenser for ishockeyen i Norge. Nedskæringer i ungdomsprogrammer, dårligere træningsfaciliteter og begrænsede muligheder for talentudvikling er nogle af de største følger af den økonomiske krise. Disse udfordringer har skabt bekymring blandt både aktører inden for sporten og fansene.

Det norske ishockeylandshold har sammen med Danmark netop deltaget i en træningsturnering i Frankrig. Her blev det til et  nederlag mod Danmark på 6-4, mens Østrig blev besejret med 3-2 efter straffeslag dagen efter.

Ved det kommende VM er Norge en af Danmarks modstandere i den indledende gruppe, ligesom Norge også er deltager i samme olympiske kvalifikationsturnering som Danmark.

VM afholdes i maj måned i Tjekkiet, mens OL-kvalifikationen foregår i Danmark i slutningen af august.