Kinesiske provokationer fyrede op under Tottenham-angriber før VM-kval kamp

Son (R) skubber til de kinesiske tilhængere
Son (R) skubber til de kinesiske tilhængereAFP
Sydkoreas anfører Son Heung-min (31) siger, at "grimme" kommentarer fra kineserne tændte ham til at finde sin bedste form i VM-kvalifikationskampen mod Kina.

Tottenham Hotspur-angriberen scorede to gange og lagde op til et tredje, da Jürgen Klinsmanns hold vandt 3-0 tirsdag og lukkede munden på 40.000 kinesiske fans i Shenzhen.

Sydkorea har seks point efter de første to kvalifikationskampe til VM i 2026 i Nordamerika og har scoret otte mål og ikke lukket nogen ind.

"Helt ærligt, da jeg hørte dem (det kinesiske hold og medierne) sige, at de ved, hvordan de skal stoppe mig, og at de er ligeglade med mig, var det ikke rar læsning," sagde Son til sydkoreanske tv-stationer bagefter.

"Når jeg spiller fodbold, respekterer jeg alle spillere," tilføjede den 31-årige.

"Så med hensyn til de kommentarer om mig - som holdets kaptajn synes jeg, at det var den rigtige måde (at reagere på) at vise, hvad jeg kan gøre på banen."

Sons sidste to kampe for Sydkorea
Sons sidste to kampe for SydkoreaFlashscore

Son kom op på 38 mål i 114 landskampe takket være et straffespark i det 11. minut og et flot hovedstød efter et hjørnespark lige før pausen.

Efter at have sat sit straffespark ind, fejrede Son det ved at sætte en finger for læberne.

Sydkorea sikrede sig de tre points point tre minutter før tid, da Sons frispark blev headet ind af forsvarsspilleren Jung Seung-hyun.

VM-kvalifikationen i regionen tager nu en pause for Asian Cup i januar-februar i Qatar, hvor Sydkorea vil være blandt favoritterne.