Juri Knorr har opskriften klar på tysk EM-succes: VI skal opbygge en vindermentalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Juri Knorr har opskriften klar på tysk EM-succes: VI skal opbygge en vindermentalitet

Juri Knorr i kamp for Rhein-Neckar Löwen
Juri Knorr i kamp for Rhein-Neckar LöwenProfimedia
Playmakeren mener at tyskerne skal arbejde med at højne deres selvforståelse, hvis de gerne vil være konkurrencedygtige igen

Tyskland står i skyggen af blandet Danmark, men også nationer som Frankrig, Sverige og Spanien, der snakken falder på resultater til slutrunder i herrehåndbold.

Med et EM på hjemmebanen i starten i januar måned, er der store forventninger til det tyske landshold. Både eksternt blandt den tyske befolkning, men også internt er der et brændende ønske om at vise sig frem som magtfaktor i international herrehåndbold.

En af dem der skal vise vejen, er Juri Knorr fra Rhein-Neckar Löwen.

”Det handler om at opbygge en vindermentalitet. Vi skal kunne at vi er Tyskland, og for at de andre kan vinde, der skal de slå os først”, siger Knorr til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Den 23-årige playmaker endte på en tredjeplads på topscorerlisten ved VM i 2022, efter at have scoret 53 gange på 85 skud. Han er også tiltænkt en nøglerolle for landstræner Alfred Gislasons tropper ved denne slutrunde. Knorr er også klar til at tage ansvaret på sig føler han selv.

”Det vigtigste er, at hver spiller er ansvarlig for sig selv, for at løfte sig selv til et højere niveau og tage det næste skridt i deres udvikling. Det starter i hovedet”, lyder det fra Knorr.

Selvom tyskerne stiller op til turneringen med høje forventninger, så er Knorr også bevidst om at Tyskland ikke har præsteret ved de seneste slutrunder.

Seneste EM-guld var i 2016, hvor det også blev til OL-bronze, mens seneste verdensmesterskab var tilbage i 2007.

”Selvfølgelig har vi et talentfuldt hold, men vi har ikke et hold, der har vist sig at være i verdensklasse de seneste år. Måske kommer vi til at skulle være lidt tålmodige”, vurderer Knorr.

VM-guldet i 2007 kom i hus på hjemmebane, og Knorr håber da også, at han sammen med holdet kan indgå en symbiose med de mange tyske fans, som måske vil kunne bære dem hele vejen.

”Vi skal vise vores fans et ungt, sultent hold, der engagerer sig, som spiller passioneret og samtidig formidler visse værdier. Det bliver hovedopgaven. At formidle den følelse ud på lægterne”, lyder opfordringen fra Knorr.

Tyskland er i pulje med Frankrig, Schweiz og Nordmakedonien.