Data giver landstræner ro på følelserne efter fiasko mod Japan

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Data giver landstræner ro på følelserne efter fiasko mod Japan
Jesper Jensen har stor tiltro til sit hold.
Jesper Jensen har stor tiltro til sit hold.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Da Japan på chokerende vis sendte Danmark til tælling ved VM i håndbold torsdag aften, var landstræner Jesper Jensen ret rolig.

Ja, han mødte ligefrem pressen med et smil på læberne. Han havde en god fornemmelse. Og den blev bekræftet, da han fik kigget på statistikkerne.

Data viste, at Danmark havde skabt et hav af åbne chancer, men at den japanske keeper bare havde vundet for mange dueller med danskerne.

"Vi viste spillerne statistikken i går (efter kampen, red.) og sagde til dem, at nogle gange kan man godt spille en god kamp, men blive trumfet af modstanderen."

"Det kan være Cristina Neagu, der scorer ti mål. Det kan man så gøre noget ved og lave en mandsopdækning. Men en målmand kan man ikke gøre så meget ved, og vi tabte bare for mange dueller mod deres keeper," siger Jesper Jensen.

Det må selvfølgelig ikke blive en tendens, hvis man gerne vil vinde VM, men det sker af og til, og Danmark kan stadig selv afgøre sin skæbne.

Det vigtigste for Jesper Jensen var, at hans mavefornemmelse ramte rigtigt, da han kiggede på skudstatistikkerne efter kampen.

"Vi bruger data til at få ro på følelserne. Vi har alle et billede af kampene, når vi lægger hovedet på puden om aftenen, og det handler om at få det til at være så tæt på fakta som muligt."

"Så kan vi være kede af data eller glade for data. Men den er som regel lidt tættere på sandheden end de følelsesmæssige tanker," siger Jesper Jensen.

Hos herrernes håndboldlandshold er landstræner Nikolaj Jacobsen ikke meget for at overgive sig til data.

"De vinder også hver gang," siger Jesper Jensen med et grin og pointerer, at han nu gennem fire år har haft de samme folk til at registrere data for ham.

"Efter kampene kommer vi alle forbi tv-studier, den skrevne presse og tilskuere, og nogle rammer også sociale medier. Det stikker af i alle mulige retninger, og så kommer der følelser, der også stikker i alle mulige retninger."

"Så det handler om at have et grundlag for, hvad vi skal gøre noget ved."

"Det ville være ærgerligt, hvis vi stod med en følelse af, at vi skulle lave noget om i vores angreb, fordi vi kun scorede 26 mål, når vi rent faktisk producerede chancer til måske at score 32. Nogle gange skal man passe på med at rette noget, der virker," siger Jesper Jensen.

Han medgiver, at de danske afslutninger skal være bedre mod Polen og Tyskland, men det er ikke noget, man rigtig kan træne, siger han. Det handler om at håndtere presset.