Jumbo-Visma gjorde det igen: Suveræn opvisning på de belgiske landeveje

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Jumbo-Visma gjorde det igen: Suveræn opvisning på de belgiske landeveje

Tiesj Benoot vandt søndag sin første sejr siden marts 2020, da han sejrede i den belgiske klassiker Kuurne-Bruxelles-Kuurne.
Tiesj Benoot vandt søndag sin første sejr siden marts 2020, da han sejrede i den belgiske klassiker Kuurne-Bruxelles-Kuurne.Profimedia
To klassikersejre på to dage er status for det hollandske storhold Jumbo-Visma. For søndag kunne belgiske Tiesj Benoot række armene i vejret og fejre en sejr i Kuurne-Bruxelles-Kuurne, mens holdkammerat og landsmand Nathan van Hooydonck på fornem vis tog sig af andenpladsen.

Lørdag åbnede det hollandske superhold, Jumbo-Visma, klassikersæsonen på overlegen vis, da Dylan van Baarle sejrede i Omloop Het Nieuwsblad, mens holdkammerat Christophe Laporte blev treer. Søndag fulgte de så op i Kuurne-Bruxelles-Kuurne, hvor belgiske Tiesj Benoot sejrede.

Allerede tidligt i løbet blev der skabt store splittelser i feltet, og med cirka 80 kilometer fik fire særdeles farlige ryttere vristet sig fri i form af Tim Wellens (UAE Team Emirates), Matej Mohorić (Bahrain-Victorious), Taco van der Hoorn (Intermarché-Wanty-Circus) og Tiesj Benoot (Jumbo-Visma).

Ikke mange kilometer senere fik de fire følgeskab af Benoots belgiske holdkammerat Nathan van Hooydonck, der med en stærk indsats formåede at lukke hullet op til de fire i udbruddet. Og så voksede afstanden ellers til feltet, der ellers gjorde sit bedste for at køre de fem mand i front hjem.

Særligt Lotto Dstny havde interesse i at lukke hullet med supertalentet Arnaud De Lie siddende i feltet, men også TotalEnergies, Bora-Hansgrohe og Soudal-Quick Step arbejdede hårdt for at hale udbruddet ind før målstregen i Kuurne.

Det lykkedes dog ikke, og da der blot resterede en håndfuld kilometer og afstanden stadig ikke var under et minuts penge, stod det endegyldigt klart, at vinderen skulle findes blandt de fem forreste. Her havde Jumbo-Visma en fordel i deres to mand, og de to belgiere forsøgte således på skift at stikke af fra konkurrenterne.

Den plan blev eksekveret til perfektion, da Tiesj Benoot fra allerbageste hjul i gruppen kørte kontra, efter holdkammerat van Hooydonck havde forsøgt et angreb kort forinden. Ingen kunne følge Benoots acceleration, men Tim Wellens, der i mange år var holdkammerater med Benoot, forsøgte ihærdigt at hente landsmanden.

Benoot kunne dog krydse målstregen nogle cykellængder foran forfølgerne, hvor det lykkedes holdkammerat van Hooydonck at vinde spurten om andenpladsen, således at Jumbo-Visma for anden dag i streg stod med to ryttere på podiet. Tredjepladsen gik til slovenske Matej Mohorić.

Selvom Tiesj Benoot i mange år har været en profileret rytter, der ofte har været blandt favoritterne til særligt forårsklassikkerne, så var det blot karrieresejr nummer fire for den 28-årige belgier, der før seneste sæson skiftede til Jumbo-Visma.

Det var samtidig den første belgiske sejr i løbet, der er en del af UCI’s Pro Series, det næsthøjeste niveau, siden 2016, hvor Jasper Stuyven sejrede. I det hele taget har belgierne ikke ligefrem domineret løbet i de seneste år, hvor der til gengæld har været to danske vindere med Kasper Asgreens sejr i 2020 og Mads Pedersens i 2021. Siden årtusindeskiftet er det med Benoots sejr søndag blot blevet til otte belgiske sejre i Kuurne-Bruxelles-Kuurne, der er blevet kørt siden 1946.

Dermed er det superholdet Jumbo-Visma kommet helt perfekt i gang med klassikersæsonen med to sejre på to dage. Samtidig med det har Jonas Vingegaard domineret i det galiciske etapeløb O Gran Camiño, hvor den danske Tour-vinder vandt tre ud af tre mulige etaper.