Japan vinder 3-0 efter Nordkoreas aflysning af VM-kvalifikationskamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Japan vinder 3-0 efter Nordkoreas aflysning af VM-kvalifikationskamp

Japans træner Hajime Moriyasu reagerer
Japans træner Hajime Moriyasu reagererReuters
Japan er blevet tildelt en 3-0-sejr, efter at Nordkorea aflyste en VM-kvalifikationskamp mellem holdene, som skulle have været spillet i Pyongyang tidligere på måneden, siger Japans fodboldforbund (JFA) lørdag.

JFA siger, at FIFA's disciplinærkomité havde informeret dem om, at kampen var blevet aflyst, hvilket betyder, at Japan er garanteret en top to-placering i deres gruppe, som også inkluderer Syrien og Myanmar.

Med 12 point efter fire kampe har Japan kvalificeret sig til tredje runde af VM-kvalifikationen samt Asian Cup 2027. Japan slog Nordkorea 1-0 i en anden kvalifikationskamp i Tokyo i denne måned.

"Selvom spillerne mistede en vigtig mulighed for at spille, ser jeg dette som et positivt skridt fremad," siger Japans træner Hajime Moriyasu i en udtalelse.

"Naturligvis vil vi ikke være tilfredse med dette resultat, men vil fortsætte med at opbygge vores styrke til landsholdsaktiviteterne i juni, den sidste kvalifikationsrunde og VM."

Nordkorea, som ikke har nogen formelle diplomatiske forbindelser med Tokyo, besluttede ikke at afvikle kampen i Pyongyang på grund af bekymring for smitsomme sygdomme i Japan og havde bedt om at få kampen flyttet til et neutralt sted.

FIFA sagde, at kampen ikke ville blive flyttet på grund af manglende datoer i kalenderen.