Ishockeylandsholdets direktør: Vi er blevet en mere attraktiv modstander

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ishockeylandsholdets direktør: Vi er blevet en mere attraktiv modstander

Landsholdets anseelse er støt stigende
Landsholdets anseelse er støt stigendeProfimedia
Dansk ishockey er efterhånden ved at være med i det rigtigt fine selskab. Fast bestanddel ved det bedste VM i 20 år og en modstander som mange gerne vil møde når det handler om at få kvalitetsmodstand i forberedelseskampene.

Det kom der et levende bevis på torsdag aften, hvor Letland kom til Danmark for at spille. En kamp, der ikke i første omgang indgik i det danske landsholds planer.

Til Flashscore siger landsholdets Direktør/General Manager, samt interim CEO i Danmarks Ishockey Union, Kim Pedersen:

“Letterne var meget opsatte på at få kampen, lad os sige det sådan. De betalte selv for deres ophold i Danmark, hvilket er meget mod sædvanen, hvor det er værterne der betaler”, siger Kim Pedersen. Et ophold i forbindelse med en ishockeykamp kan hurtigt komme op i en størrelsesorden, der hedder 200.000 kroner.

“Vi havde ikke budgetteret med sådan en kamp. Vi ønskede også at spille i Danmark for at undgå at rejse og havde egentligt skemalagt en kampfri uge”, siger Pedersen, der straks henvendelsen kom fra det lettiske forbund, tog kontakt til landstræner Heinz Ehlers.

“Vi er selvfølgelig blevet en mere attraktiv modstander, qua det faktum at vores ranking er steget. Det er klart at lige med denne kamp er det også det muliges kunst, da rigtigt mange lande har planlagt deres optakt”, fortsætter Pedersen.

Kampen var dog ikke kommet på tale, hvis ikke Heinz Ehlers havde nikket ja til forespørgslen.

“Den primære grund fra vores side er, at Heinz ønskede kampen sportsligt. Ellers var den ikke blevet til noget”.

Selvom der nu blev sparet penge for Danmarks Ishockey Union i og med at Letland selv betalte, er det dog ikke ensbetydende med at det fremadrettet er ny præcedens og en potentiel indtægtskilde.

“Det var et one-off. Normalt betaler værterne for modstanderens delegation af spillere og ledere. Det gør vi også i Nordic Cup som vi er en del af og som vi er meget glade for.”

Nordic Cup er en aftale mellem Norge, Sverige og Finland om at spille træningskampe mod hinanden.

“De kampe synes vi godt om. Der er sportslig kvalitet og der er ikke lange rejser, hvor man skal chartre fly for at komme til Østeuropa og den slags.”, slutter Kim Pedersen.

Danmark spiller sin sidste træningskamp tirsdag aften mod Slovenien, inden man dagen efter rejser til Tampere i Finland som er værtsby for Danmarks gruppe.

Første VM kamp for Danmark er mod Ungarn den 13. maj.