Ishockey-VM round-up: Sverige og Schweiz forbliver ubesejret, Tyskland vinder i gyser

Sverige havde intet besvær med at besejre Ungarn
Sverige havde intet besvær med at besejre UngarnProfimedia
VM-gruppespillet er omtrent halvvejs igennem, og den potentielle sammensætning af kvartfinalerne er ved at tage form. Der er dog stadig mange hold i spil, og resultaterne bliver mere og mere vigtige for hver runde. Torsdag startede dagen med, at Sverige nedlagde Ungarn, og Tjekkiet kom tilbage og slog Slovenien. Senere slog Tyskland Danmark i en målfest, mens Schweiz holdt sig i toppen af gruppe B med en sejr over Slovakiet.

Flashscore bringer dig alle dagens resultater fra Tampere og Riga.

Gruppe A

Danmark - Tyskland  4-6

Danmark havde ved indgangen til deres fjerde gruppekamp ikke tabt en kamp ved VM. Tyskland derimod havde overraskende nok endnu ikke fået en sejr. Da holdene mødtes i Tampere torsdag var det en must-win for tyskerne og en chance for danskerne for at befæste deres top-fire-status i gruppen.

Danmark åbnede målscoringen mod Tyskland
Danmark åbnede målscoringen mod TysklandAFP

Danmarks Matias Lassen scorede det eneste mål i første periode, inden Tyskland gik hen og scorede tre ubesvarede mål i anden periode - John-Jason Peterka, Alexander Ehl og Moritz Muller kom alle på måltavlen. Mathias Bau Hansen gjorde det til 3-2 i bunden af anden periode.

I den sidste periode udlignede Christian Wejse Danmark med blot fem minutter tilbage, men Jonas Muller kom med et hurtigt svar og bragte Tyskland foran igen, og Marcel Noebels øgede føringen med et tomt mål i powerplay i slutningen af kampen.

Wejse tilføjede en trøst for Danmark, inden Nico Sturm tilføjede en sjette scoring for at sikre Tyskland den første sejr.

Se alle kampstatistikkerne her.

Ungarn - Sverige 1-7

Sverige gik ind til den fjerde kamp i deres turnering uden at have tabt en kamp. Ungarn havde i mellemtiden kun en enkelt overtidssejr at smile af.

Traditionen tro bragte svenskerne sig tidligt foran 2-0 takket være mål af Oscar Lindberg og Jacob De La Rose. Ungarerne kom tilbage via Roland Kiss, men Dennis Everberg genoprettede Sveriges to-målsføring inden første pause.

Sverige fejrer en scoring mod Ungarn
Sverige fejrer en scoring mod UngarnAFP

I anden periode løb svenskerne med sejren og lagde ud med mål af Andre Petersson, Jonatan Berggren og De La Rose. Lucas Raymond tilføjede et syvende mål i tredje periode.

Se den fulde kampstatistik her.

Gruppe B

Schweiz - Slovakiet 4-2

Med tre sejre ud af tre muluge, lå Schweiz i toppen af gruppe B-tabellen inden opgøret mod Slovakiet i Riga.

Mål af Jonas Siegenthaler og Nino Niederreiter bragte schweizerne foran 2-0 med fem minutter tilbage af anden periode, og det så ud til, at de ville gå mod en fjerde sejr.

Slovakkerne viste sig dog ikke at være nemme at slå, og mål af Andrej Kudrna og Pavol Regenda på hver sin side af et misset schweizisk straffeslag i anden periode fik dem til at udligne med en af turneringsfavoritterne.

Slovakiet fik udlignet til 2-2, men det var ikke nok mod Schweiz
Slovakiet fik udlignet til 2-2, men det var ikke nok mod SchweizAFP

På trods af den slovakiske genopblussen bragte Christian Marti schweizerne tilbage i spidsen i tredje periode, og Gaetan Haas scorede et mål i tomt mål i de sidste minutter.

Tjekkiet - Slovenien 6-2

Tjekkiet har haft en blandet start på turneringen, hvor skader og manglende tilgængelighed har hæmmet deres chancer. Alligevel havde de ikke forventet at blive testet alvorligt i Riga af et slovensk hold, der havde tabt alle tre indledende kampe i gruppe B.

Til alles overraskelse bragte de undertippede slovenere sig dog foran 2-0 i den første periode takket være scoringer fra Miha Verlic og Jan Urbas.

Slovenien scorer i første periode
Slovenien scorer i første periodeAFP

Dominik Kubalik fik reduceret for tjekkerne i anden periode, hans fjerde i mesterskabet, og stod også for udligningen i tredje periode,  hvilket bragte ham op på fem scoringer i turneringen.

Tjekkerne fik føringen ved Roman Cervenka, inden Michal Kempny tilføjede et fjerde mål, der reelt afgjorde kampen. Kubalik fuldendte sit hattrick med et mål i tomt mål i slutfasen, og Jakub Flek gjorde det til seks i slutningen af kampen.