Ishockey-VM round-up: Schweiz vinder let over Slovenien mens Frankrig snupper OT sejr

Schweizerne smadrede Slovenien med 7-0
Schweizerne smadrede Slovenien med 7-0 AFP
VM blev skudt i gang i Finland og Letland i denne uge. Lørdag gik flere nationer i gang med deres kampagner, og turneringens dark horse, Schweiz, vandt en åbningssejr.

Lørdagen bød på to tidlige kampe. Schweiz der altid har ambitioner var oppe mod Slovenien, mens to hold der måske skal kæmpe mod nedrykning stod ansigt til ansigt. Højdepunkterne kan kun ses via browser og desværre ikke gennen Flashscore app'en.

Se dagens resultater nedenfor.

Gruppe A

Frankrig 2 Østrig 1 (OT)

Hverken Frankrig eller Østrig forventes at kunne skabe problemer for sværvægterne i denne turnering, men de vil begge være opsatte på at bevise, at de heller ikke kun er med for at hygge sig.

I betragtning af deres respektive verdensranglister uden for top 10 vil disse hold forsøge at snige sig ind på fjerdepladsen i gruppe A, og ethvert point vil være afgørende i den henseende.

Frankrig fejrer det første mål
Frankrig fejrer det første målAFP

Tim Bozons mål i første periode bragte Frankrig i spidsen i Tampere, indtil Østrig udlignede i tredje periode ved Thomas Raffl og sendte kampen til overtid.

Florian Chakiachvili scorede til Frankrigs fordel mindre end et minut inde i overtiden.

Se kampstatistikken her.

Gruppe B

Schweiz 7 Slovenien 0

Schweiz har opbygget et stærkt hold i løbet af de sidste par år fyldt med talenter fra NHL, og de kommer ind til dette VM som en outsider i forhold til at skabe problemer for de normale favoritter.

De har kun øget disse forventninger ved at skøjte let henover Slovenien i deres indledende gruppe B-kamp i Riga.

Schweiz bliver et af de hold, man skal holde øje med i turneringen
Schweiz bliver et af de hold, man skal holde øje med i turneringenAFP

Det var envejstrafik i hele kampen, hvor Denis Malgin og Janis Jerome Moser bragte schweizerne på 2-0 i første periode, inden Nino Niederreiter lagde op til en tredje i anden periode.

I den sidste periode scorede Malgin, Calvin Thurkauf, Marco Miranda og Christoph Bertschy alle, hvilket fyldbyrdede en storsejr over Slovenien.

Følg alle begivenhederne fra VM på Flashscore.