Ishockey-VM round-up: Finland ydmyger Ungarn mens Letland tager længste strå mod Slovenien

Kaapo Kakko scorede kampens andet mål for Finland i et powerplay
Kaapo Kakko scorede kampens andet mål for Finland i et powerplayAFP
Ungarn blev tildelt af en regulær ishockey-lektion i et 1-7 nederlag til de finske værter, der rykkede op på tredjepladsen i gruppe A, mens Letland holdt liv i håbet om at komme videre til kvartfinalen med en 3-2 sejr over Slovenien. Senere tager Østrig imod Tyskland, mens Kasakhstan møder Slovenien.

Gruppe A

Ungarn 1 Finland 7

Finland tog ingen gidsler mod Ungarn i en ren ydmygelse, der rykkede værterne op på tredjepladsen i gruppen foran Danmark mens østeuropæerne med det store nederlag nu er elimineret fra turneringen i Tampere.

Finnerne startede godt og det bar frugt da Mikko Lehtonen i det 13. minut af første periode sendte værterne i front in den hans holdkammerat og New York Rangers-angriber Kaapo Kakko fordoblede den finske føring i powerplay blot tre minutter inde i anden periode.

Ungarn fik dog hurtigt reduceret ved Balazs Sebok, hvilket gjorde, at spændingen stadiv var intakt før sidste periode.

Her efterlod Finland ingen tvivl om udfaldet og scorede ikke færre end fem gange - først takket være den erfarne forsvarsspiller Atte Ohtamaa og derefter Teemu Hartikainen, der begge scorede i de første tre minutter af perioden.

Kort efter scorede Kasperi Kapanen sit første mål i kampen og det femte for sit hold, inden Waltteri Merela og Joel Armia tilføjede yderligere to scoringer i slutningen af kampen.

Se den fulde kampstatistik med Flashscore.

Gruppe B

Letland 3 Slovenien 2

Letland fortsatte sin gode stime som medværter af Ishockey-VM med en 3-2-sejr over Slovenien i Riga.

Rihards Bukarts indledte scoringen for letterne i det 12. minut takket være godt arbejde fra Andris Dzerins og Miks IndrasisAnze Kuralt udlignede for Slovenien i 2.periode, men letterne tog igen føringen kort efter, da Kaspars Daugavins nettede i et powerplay.

Letlands spillere fejrer en scoring mod Slovenien
Letlands spillere fejrer en scoring mod SlovenienAFP

I det 18. minut af anden periode udbyggede Roberts Bukarts så føringen med en assist fra Dzerins.

Slovenien kæmpede indædt for at komme tilbage i kampen og det lykkedes dem at reducere ved Miha Verlic 13 sekunder før slutningen af anden periode, men letterne formåede at holde fast i en vigtig sejr på hjemmebane.