Holdpræsentation: Frankrig venter i andendagsgildet for de danske løver

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Holdpræsentation: Frankrig venter i andendagsgildet for de danske løver
Florian Chakiachvili lavede to assists mod Østrig lørdag
Florian Chakiachvili lavede to assists mod Østrig lørdag
Profimedia
Frankrig venter Danmark i den den anden kamp ved VM. Efter sejren over Ungarn, er det at dansk hold der skal bygge videre og ikke kan nægte at være favoritter.

Frankrig var egentlig rykket ned fra det fine selskab. Efter IIHFs udelukkelse af Rusland og Hviderusland, fik Frankrig pladsen tilbage inden slutrunden sidste år. 

Frankrigs head coach

Den mulighed greb franskmændene og sikrede sig en ny tur med kliken via sejre over Kasakhstan og Italien. Det sikrede Frankrig en 12. plads til VM, trods en masse nye spillere i truppen.

Head coach er Philippe Bozon. Den 56-årige franskmand har været landstræner siden 2018 og har ellers trænet i den bedste franske og schweiziske række. Som spiller nåede Bozon 144 kamp i NHL, som højdepunktet i en karriere der mest foregik i Frankrig og Schweiz.

Franske profiler

Det er umuligt at komme udenom Alexandre Texier, som er den eneste der kommer til slutrunden med erfaring fra NHL. 

144 kampe er det blevet til for Columbus Blue Jackets, inden han i denne sæson har været lejet ud til ZSC Lions i den bedste schweiziske række. Planen er dog en retur til Columbus for Texier, der blev sendt i bad i Frankrigs kamp mod Østrig. En grim boarding, der kan have affødt karantæne til Frankrigs største stjerne.

Erfarne Sacha Treille stiller op til sin 14. VM-slutrunde for Frankrig. Til denne slutrunde er han også holdets kaptajn og havde en fin sæson i hjemlandets Grenoble.

To navne der muligvis vil ringe en klokke hos danske hockeyfans er assisterende kaptajn Nicolas Ritz og Guillaume Leclerc

31-årige Ritz havde en enkelt sæson i Herning Blue Fox i 2016-17, hvor han i 51 kampe lavede 23 points. Leclerc kom sent i sæsonen 2020-21 til Rødovre Mighty Bulls, hvor det blev til 10 points i 10 kampe.

Frankrigs optakt til VM

Optakten bød blandt andet på et nederlag til Danmark tilbage i februar. Derefter fulgte lidt oprejsning med tre sejre på stribe, inden generalprøven blev tabt med 4-1 til Norge.

Frankrigs første kamp ved VM gav to points, da Frankrig efter overtid vandt med 3-2 over Østrig.

Frankrigs seneste kampe
Flashscore

Tidligere opgør mod Frankrig

Kampen søndag vil være møde nummer 85 mod Frankrig. Ud af de seneste 12 kampe har Danmark vundet de 10. De to eneste nederlag kom i 2018, da Danmark spillede to testkampe i Frankrig. Seneste VM-møde var sidste år i netop Finland, hvor Danmark vandt med 3-0. Ved VM i Slovakiet i 2019 endte Danmark også som sejrherrer. Her skulle der dog straffeslag til, inden Danmark kunne notere sig en sejr på 5-4.

Seneste VM møde mellem Danmark og Frankrig
Flashscore