NHL round-up: Connor McDavid laver fem point for Oilers mens Ehlers blev holdt fra fadet

Edmonton Oilers' forward Connor McDavid fejrer sit mål mod Anaheim Ducks.
Edmonton Oilers' forward Connor McDavid fejrer sit mål mod Anaheim Ducks.Reuters
Connor McDavid lavede et mål og fire assists for Edmonton Oilers, i 8-2-sejren over Anaheim Ducks natten til mandag.

Det er den niende kamp med fem point i McDavids NHL-karriere, og han overgår dermed Evgeni Malkin fra Pittsburgh Penguins som den mest scorende blandt de aktive NHL-spillere.

Zach Hyman lavede to mål og en assist, Leon Draisaitl og Evander Kane lavede hver et mål og en assist, Darnell Nurse lavede tre assists, og Stuart Skinner lavede 21 redninger for Oilers, som har vundet to kampe i træk efter tre nederlag i træk.

Anaheims Max Jones scorede to mål, og Lukas Dostal stoppede 10 af 16 skud, før han blev erstattet af John Gibson, som sluttede med otte redninger for Ducks. Anaheim har tabt seks i træk.

Detroit Red Wings - Minnesota Wild 4-1

David Perron scorede to mål, og rundede dermed 300 mål i NHL. Shayne Gostisbehere havde et mål og tre assists, som hjalp til at give Detroit en hjemmesejr over Minnesota.

Alex Lyon lavede 37 redninger i målet, og Dylan Larkin tilføjede et mål og en assist for Red Wings, som har vundet tre kampe i træk. Joel Eriksson Ek scorede det enlige mål for Minnesota, som har tabt syv kampe i træk. Wild vandt skudstatistikken over Red Wings med 38-23, og var 1 ud af 5 i powerplay. Detroit var 2 ud af 5 i overtal.

Blot 1:29 inde i tredje periode bragte Detroit sig foran 3-1, da Perron scorede i powerplay efter en pasning fra Gostisbehere.

Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 3-2

Andrei Svechnikov scorede sit første sæsonmål og gav Carolina, som var bagud med to scoringer inden de de sidste 10 minutter, en sejr over Columbus på egen is.

Jesperi Kotkaniemi og Brady Skjei scorede også for Hurricanes. Seth Jarvis havde assists på de to sidste mål. Svechnikov, som blev valgt til All-Star i sidste sæson, scorede ikke i nogen af sine første 11 kampe, da hans sæsondebut blev udksudt, fordi han kom sig efter en knæoperation efter en skade i sidste sæson. Sebastian Aho satte ham op med en pasning, og Svechnikov leverede fra slottet.

Pyotr Kochetkov lavede 21 redninger for Hurricanes. Blue Jackets' Johnny Gaudreau havde et mål og en assist, og Kirill Marchenko scorede kampens første mål i tredje periode. Elvis Merzlikins havde frustreret Hurricanes gennem to perioder, og endte med 40 redninger.

Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 2-4

Jake Neighbours scorede to gange, Pavel Buchnevich havde et mål og to assists, og Jordan Binnington stoppede 32 skud.

St. Louis udnyttede deres nuværende momentum, til at vinde for tredje gang i fire kampe, og alle sejre i den periode er kommet på udebane. Chicago har tabt seks ud af syv kampe. Torey Krug og Robert Thomas havde to assists hver for Blues, mens Wyatt Kaiser havde to for Chicago.

Blackhawks vandt skuddende med 10-8 i første periode, men gæsterne udnyttede deres chancer med tre mål mod Chicagos målmand Arvid Soderblom, som sluttede med 24 redninger. Ryan Donato og Boris Katchouk scorede for Blackhawks.

Nashville Predators - Winnipeg Jets 3-2

Roman Josi lavede et mål og to assists, og Juuse Saros havde 32 redninger og førte Nashville til sin femte sejr i træk, da de slog Nikolaj Ehlers og Winnipeg. Danskeren fik næsten 17 minutter på isen, men kunne ikke gøre den store forskal for Jets,

Det var sæsonens første trepointskamp for Josi, som sammen med Filip Forsberg (37) er den blot anden spiller i Predators' historie med 30 trepointskampe i karrieren. Yakov Trenin og Gustav Nyquist scorede også for Nashville.

Josh Morrissey og Cole Perfetti scorede, og Laurent Brossoit lavede 23 redninger for Winnipeg, som fik brudt en sejrsstime på fem kampe og tabte for blot anden gang i 10 kampe.