Holdpræsentation: Tysk klassemandskab venter i vigtigt opgør om kvartfinaleplads

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Holdpræsentation: Tysk klassemandskab venter i vigtigt opgør om kvartfinaleplads

Nico Sturm skal holdes i kort snor
Nico Sturm skal holdes i kort snorProfimedia
Det er næsten altid tæt når Danmark og Tyskland krydser klinger. 11 ud af de seneste 13 kampe er afgjort med et enkelt mål.

Tysk ishockey har været i konstant udvikling i mange år. Både på klub- og landsholdsniveau og døren til NHL er også eftertrykkeligt sparket ind med flere rigtigt store profiler. De største resultater til VM er en fjerdeplads ved VM i 2010 og 2021.

Tysklands Head coach

Harold Kreis er ny mand i den tyske boks. Født i Canada, men hele seniorkarrieren foregik hos Mannheim i Tyskland, med hvem han blev tysk mester i 1996/97. 

Trænerkarrieren har været i både Tyskland og Schweiz. Derudover var han assisterende træner for det tyske landshold i perioden fra 2009 til 2012.

Som Head coach har 64-årige Kreis vundet fem nationale mesterskaber i Tyskland og Schweiz. Desuden er Harold Kreis optaget i den tyske Hall of Fame.

Tyske profiler

For nuværende er der tre NHL-spillere i den tyske trup, men derudover har Dominik Kahun også erfaring med 186 kampe i verdens bedste liga.

21- årige JJ Peterka er en mand Danmark skal holde øje med. Han viste sine evner i dette års NHL-sæson, hvor han scorede 12 mål og tilføjede 20 assists for Buffalo Sabres.Dette bliver hans andet verdensmesterskab. Udover at være meget produktiv er Peterka også en stor fighter, for hvem ingen puck er tabt og som kan give backs store problemer. Sabres draftede ham i anden runde, hvilket nu virker som et "steal". 

Nico Sturm er regerende Stanley Cup-mester med sit tidligere hold Colorado Avalanche. Denne sæson har Sturm spiller i San Jose Sharks, hvor han har lavet 26 points.

Sturm ligger i den tyske andenkæde, men er endnu ikke kommet på pointstavlen. Det er Sturms første VM og hans kædekammerater har heller ikke voldsom erfaring fra VM, da de tre spillere tilsammen har spillet blot 25 kampe. Ingen tvivl om at det vil være et fokuspunkt for tyskerne, at få flere kæder i gang mod Danmark.

 

Moritz og Moritz i den tyske defensiv kommer man heller ikke uden om. Efternavnene er Müller og Seider. Den første er kaptajn og den anden er potentielt en kommende kaptajn og en lysende stjerne i tysk ishockey. De ligger sammen i første backrotation og komemr derfor ofte til at stå overfor de danske topkæder. Seider er næstmest benyttede tyske spiller, med en gennemsnitlig istid på 22 minutter og 30 sekunder. Mest benyttede er JJ Peterka.

Tysklands optakt til VM

Optakten for vores sydlige naboer har været lidt blandede bolcher. Fire sejre over Slovakiet er flot, men generalprøven blev tabt med 6-3 til USA, som også vandt over tyskerne ved selve slutrunden.

Tyskerne vil ærgre sig over at Philipp Grubauer og Leon Draisaitl ikke er med til VM, men det er stadig et stærkt mandskab. Dog forlyder der rygter om at Draisaitl måske skulle være på vej til Tampere.

De seneste fem kampe for Tyskland
De seneste fem kampe for TysklandFlashscore

Tidligere opgør mod Tyskland

Trods naboskabet, har Danmark kun mødt Tyskland ved 26 lejligheder. 10 gange har Danmark vundet, men den seneste sejr daterer sig tilbage til VM i Danmark i 2018.

Seneste danske VM-sejr over Tyskland
Seneste danske VM-sejr over TysklandFlashscore

Ni af de indbyrdes kampe har været til VM og her har Danmark overhånden med fem sejre. Tyskland har dog vundet ved de seneste to slutrundemøder i 2019 og 2022