Andersen noteret for 24 redninger i første sejr efter blodprop

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Andersen noteret for 24 redninger i første sejr efter blodprop

Frederik Andersen har spillet i alt 486 NHL-kampe i løbet af karrieren.
Frederik Andersen har spillet i alt 486 NHL-kampe i løbet af karrieren.Grant Halverson/Getty Images via AFP
Efter mere end fire måneders pause på grund af en blodprop er den danske målvogter Frederik Andersen tilbage på isen for sit hold, Carolina Hurricanes, i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Natten til fredag dansk tid slog danskerens hold Montreal Canadiens på hjemmebane i Raleigh 4-1.

Andersen kom tilbage med fuld kraft og stod for i alt 24 redninger.

Holdkammeraten Brady Skjei scorede to gange, mens Stefan Noesen og Andrei Svechnikov hver scorede en gang.

Andersen blev hilst velkommen af fans, der råbte "Fred-die, Fred-die", da han gik på isen, skriver nyhedsbureauet Reuters. Han har ikke spillet siden 2. november - og har dermed siddet ude i 50 kampe.

"Jeg kan ikke understrege tydeligt nok, hvor begejstret jeg er for at være sammen med holdkammeraterne igen og gøre det, jeg elsker. Det er sjovt at være en del af træningen og omklædningsrummet igen," sagde Frederik Andersen 21. februar, da han igen var begyndt at træne på lige fod med holdkammeraterne.

"Blodproppen var åbenlyst ikke noget, jeg havde prøvet før. Jeg prøvede at lære så meget som muligt om den situation, jeg var havnet i, og så har jeg fulgt de fantastiske lægers anbefalinger," sagde Frederik Andersen videre til klubbens hjemmeside.

Han fik sin NHL-debut for Anaheim Ducks tilbage i 2013/14-sæsonen. Efter tre sæsoner skiftede han til Toronto Maple Leafs, som han nåede næsten fem sæsoner for, inden turen gik til Carolina Hurricanes i 2021.