Odense sænkede Aalborgs piratskib mens Rødovre pelsede blårævene fra Herning

Rødovre fik revanche mod Herning
Rødovre fik revanche mod HerningDanmarks Ishockey Union
Onsdag bød på to andendagsgilder i Metal Ligaen, da Odense var taget til Aalborg, mens Herning havde sat kurs mod Rødovre. Holdene mødte hinanden i søndags, hvor Aalborg vendte 0-2 til et 5-2 sejr, mens Rødovre længe var i spidsen mod Herning. En badebillet til backen Lasse Carlsen, kostede dog sejren, da Herning benyttede de fem minutters overtal, til at score ikke mindre end fire gange.

Odense havde givet backup-keeper Frederik Søgaard chancen fra start. Søgaard der ikke har været på is tidligere i sæsonen, og måtte se sig selv passeret allerede i første minut. To minutter efter blev det 2-0 til værterne, og dermed en mareridtstart for fynboerne, der både manglede Harijs Brants og Justin Hamonic på back-linjen.

Odense kom bedre med og i løbet af anden periode fik de udlignet til 2-2. Udligningen blev sat ind af finske Micke Saari, der lavede begge Odenses mål i søndagens kamp. Gæsterne bød sig mere til i den midterste periode, men det var helt lige efter 40 minutter.

Søgaard måtte vige pladsen i Odense målet i tredje periode, med hvad der kunne ligne en skade i lysken. Han blev erstattet af canadiske Mitch Gillam.

Kampen måtte ud i overtid, og her kunne Odenses Tommy Muck, da han på en friløber, sendte pucken mellem benene på Albert Adamsen i Aalborg-målet.

Statistik på kampen
Statistik på kampenFlashscore

Rødovres cheftræner Olaf Eller havde byttet på målmandsposten, mens Herning måtte se bort fra blandt andre Mathias From.

Efter en jævnbyrdig indledning, kunne midtjyderne tage føringen, ved ligatopscorer Jesper Thörnberg.

I anden periode udspilledes en pudsig situation. Herning troede af de havde scoret til 2-0, men da dommeren efterfølgende kiggede video, viste det sig, at Rødovres Marcus Almquist havde haft pucken i nettet.

Den tidligere Rødovre-back, Christian Mieritz, fik dog bragt Herning tilbage i front kort efter. Rødovres Mikkel Persson fik tre udvisninger i træk, men Rødovre red de seks minutters undertal flot af.

Rødovre mistede Christopher Rübenach i tredje periode, da han måtte støttes af isen. Det hindrede dog ikke hjemmeholdet i først at udligne ved Sebastian Bergholt, for kort efter at tage føringen i powerplay.

Herning fik udlignet ved Victor Cubars, og så måtte også denne kamp ud i overtid.

Her blev Rødovres Kyle Hallbauer helten, da han udnyttede en fejl af Mac Carruth, og kunne sikre hjemmeholdet revanche.