Iranske topatleter vil have Irans landshold smidt ud af VM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Iranske topatleter vil have Irans landshold smidt ud af VM

Iranske topatleter vil have Irans landshold smidt ud af VM
Iranske topatleter vil have Irans landshold smidt ud af VMProfimedia
Det iranske landshold er kommet i stærk modvind, og nu vil flere af deres landsmænd have landsholdet smidt ud af den kommende VM-slutrunde.

Der er ikke længe til, at VM i fodbold bliver sparket i gang. Fra den 20. november kæmper 32 nationer om titlen som verdens bedste landshold.

Der har været flere dårlige historier i forbindelse med slutrunden og særligt værtsnationen Qatar. Nu rettes der også kritik af endnu et land, og kritikken kommer indefra.

Det iranske landshold har nemlig kvalificeret sig til den prestigefyldte turnering. Nu har flere nuværende og tidligere topatleter fra Iran dog sendt et brev til Fifa, der opfordrer organisationen til at smide landet ud af turneringen før den endnu er begyndt.

Opfordringen til Fifa sker på baggrund af flere ugers demonstrationer og uroligheder mod præstestyret i Iran, der blandt andet tvinger kvinder til at gå med tørklæde.

Den tidligere bryder Sardar Pashaei fortæller, hvorfor han mener, at hans eget land bør udelukkes fra slutrunden.

”Vi har kontaktet Fifa for at sige, at nok er nok. Vi mener, at Iran dræber demonstranter. Landsholdet burde blive suspenderet, indtil vi har et demokratisk land som ethvert andet sted i verden”, siger Sardar Pashaei ifølge Reuters.

De iranske atleter er ikke de eneste, der er af den holdning. I en artikel i ’The Telegraph’ bliver det beskrevet, at det ukrainske fodboldforbund også ønsker Iran smidt ud, fordi de angiveligt leverer våben til Rusland i krigen mod Ukraine.

Det vides endnu ikke, om der bliver taget affære i forhold til at smide Iran ud.

Iran indgår i Gruppe B, hvor de tørner sammen med USA, England og Wales.