Hoteller raser over tredobling af turistskat forud for OL i Paris

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hoteller raser over tredobling af turistskat forud for OL i Paris

Paris gør sig klar til at være vært for OL næste år.
Paris gør sig klar til at være vært for OL næste år.AFP
Paris' hotelejere var tirsdag i oprør over en regeringsplan om at tredoble den skat, som besøgende skal betale for overnatninger på hoteller næste år, når hovedstaden er vært for OL.

Turistskatten i Paris varierer nu fra 0,25 euro (1, 26,- krone) pr. nat for de mest basale indlogeringer til fem euro (ca. 37 kroner) pr. nat for luksuriøse etablissementer.

Regeringen vil tredoble denne afgift som en del af sit 2024-budget, som den planlægger at få vedtaget igennem parlamentet uden en afstemning før jul.

"Det er endnu et slag mod vores sektors konkurrenceevne og Frankrigs image på et tidspunkt, hvor al opmærksomhed er rettet mod OL i Paris 2024," siger hotel- og restaurantfagforeningen UMIH og GNC-gruppen af hotelkæder i en erklæring.

Regeringen har sagt, at stigningen på 200 procent i turistskatten vil hjælpe med at finansiere offentlig transport.

Fagforeningerne hævdede, at det ville "beløbe sig til 423 millioner euro (ca. 3,1 milliarder kroner) i opkrævet skat om året - langt mere end de 200 millioner euro (ca. 1, 4 milliarder kroner)", som regeringen og den regionale transportmyndighed har sagt, at de har brug for.

Catherine Querard, formand for GHR, en anden fagforening, der repræsenterer hotel- og restaurationsbranchen, tilføjede: "Myndighederne frygter en stigning i hotelpriserne, men de sender skatteprocenten helt vildt i vejret. Så kommer de og giver os skylden."

Hotellerne har allerede hævet deres priser for en nat under OL fra den 26. juli til den 11. august.

Præsident Emmanuel Macrons regering vil påberåbe sig artikel 49.3 i den franske forfatning for at få vedtaget sit 2024-budget uden afstemning.

Regeringen har ikke flertal efter valget i 2022 og har flere gange brugt den kontroversielle mekanisme, bl.a. til at vedtage sin meget omstridte pensionsreform tidligere i år på trods af måneders protester.

Kontroversen kommer efter at de regionale myndigheder har annonceret en kraftig stigning i billetpriserne på offentlig transport til legene, hvilket har vakt vrede.

Den regionale transportmyndighed vil næsten fordoble metropriserne for enkeltbilletter og 10-billetskort under OL.