'Ingen plan B' for OL-åbningsceremoni efter knivangreb i Paris

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

'Ingen plan B' for OL-åbningsceremoni efter knivangreb i Paris

De olympiske ringe foran Eiffeltårnet
De olympiske ringe foran EiffeltårnetReuters
Der er ingen "plan B" for åbningsceremonien ved De Olympiske Sommerlege i Paris 2024, sagde den franske sportsminister mandag, efter at en mand bevæbnet med en kniv og en hammer dræbte en tysk turist og sårede to personer nær Eiffeltårnet i lørdags.

"Vi har ingen plan B, vi har en plan, hvor der er flere underplaner med et vist antal variabler ," sagde Amelie Oudea-Castera til France Inter radio.

Den 26-årige mistænkte, en fransk statsborger, der blev arresteret efter angrebet, havde svoret troskab til Islamisk Stat i en video, der var optaget på forhånd, sagde antiterroranklager Jean-Francois Ricard søndag.

Angrebet fandt sted på Quai de Grenelle - et sted, der også indgår i planerne for åbningsceremonien.

Adspurgt om regeringen overvejede at ændre sin plan om at afholde ceremonien på Seinen, hvor der forventes flere hundrede tusinde tilskuere langs bredden, på grund af sikkerhedstruslerne, sagde ministeren:

"Det er ikke noget, vi arbejder med. Vi har kapaciteten til at sikre begivenheden", sagde hun og tilføjede, at visse detaljer, herunder antallet af ekstra kulturelle begivenheder omkring hovedforestillingen, og sikkerhedsafstandene ville blive justeret tættere på legene.

Frankrig har været i højeste alarmberedskab, siden landet hævede deres sikkerhedsniveau i oktober, da en mand med tjetjensk baggrund med en kniv dræbte en lærer på en skole i det nordlige Frankrig.

Europæiske sikkerhedsmyndigheder har advaret om en voksende risiko for angreb fra militante islamister midt i krigen mellem Israel og Hamas, hvor den største trussel sandsynligvis kommer fra "ensomme ulve", som er svære at spore.

Omkring 160 både vil den 26. juli sejle fra Pont d'Austerlitz på en seks kilometer lang tur til Pont d'Iena i en begivenhed, som Tony Estanguet, lederen af organisationskomiteen, beskrev som "unik og spektakulær".