IOC's bestyrelse godkender fem nye sportsgrene, herunder cricket og baseball, til OL i 2028

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

IOC's bestyrelse godkender fem nye sportsgrene, herunder cricket og baseball, til OL i 2028

Fem nye sportsgrene er på vej til legene
Fem nye sportsgrene er på vej til legeneReuters
Fem sportsgrene, heriblandt cricket og flagfootball, som var foreslået til OL i Los Angeles i 2028, blev godkendt af Den Internationale Olympiske Komités bestyrelse fredag, og dermed mangler de kun en sidste forhindring for at sikre sig en OL-plads.

Arrangørerne af LA 2028 Games sagde i denne uge, at de ønskede cricket, flag football, lacrosse, squash og baseball-softball tilføjet til begivenheden.

Hver værtsby kan ifølge IOC's regler, der blev godkendt for nogle år siden, anmode om at få flere sportsgrene med i deres udgave af legene.

"Disse forslag er blevet accepteret som en pakke af IOC's bestyrelse," fortalte IOC-præsident Thomas Bach på en pressekonference efter bestyrelsesmødet.

IOC's session, der starter på søndag, skal nu godkende bestyrelsens anbefaling.

Cricket, som har en massiv appel i Indien, og et hurtigt voksende globalt publikum, er klar til at vende tilbage til OL efter at have været med én gang ved legene i 1900.

Selv om alle fem sportsgrene kun er med i én udgave af legene, satser de på, at den olympiske deltagelse vil anspore til vækst, så de kan forblive et attraktivt olympisk produkt i den næste fireårige cyklus.

Flag football er en form for amerikansk fodbold uden kontakt, som spilles af hold på fem personer.

Baseball har været med i flere tidligere lege. Det blev føjet til programmet i Tokyo i 2020 efter at have været udeladt i 2012 og 2016, men det vil ikke være en del af legene i Paris.

Softball, den kvindelige pendant til baseball, har været med ved fem tidligere udgaver af sommerlegene og blev også udeladt af Paris-programmet.