Ny rolle sendte Gidsels hjerneceller på overarbejde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ny rolle sendte Gidsels hjerneceller på overarbejde

Gidsel fik ny rolle mod Tyskland
Gidsel fik ny rolle mod TysklandProfimedia
Kan du komme i tanke om en venstrehåndet playmaker ude i det europæiske håndboldlandskab? Nej, vel? Der er nemlig meget få af dem.

Derfor var det også lidt af et særsyn, at Mathias Gidsel i marts havde forladt backen og bevæget sig ind i den dirigerende rolle i midten af angrebet, da Danmark mødte Tyskland.

"Det var en meget anderledes opgave. Man skulle bruge sin hjerne på en anden måde, end når man bare står på backen og adlyder playmakeren", siger Mathias Gidsel.

Den 24-årige komet har ikke tidligere stået med dirigentstokken i angrebet, og derfor blev han udkørt på en helt ny måde.

"Når man er back, er det fysisk, man bliver træt. Her var det hovedet, der var træt. Man søger hele tiden efter løsninger og angrebsåbninger for de andre. Men det var fedt", siger Mathias Gidsel.

Under VM i januar blev Nikolaj Jacobsen forholdt muligheden for at bruge Gidsels taktiske forståelse på midten. Da var landstræneren afvisende, fordi han mener, at spillet flyder unaturligt med en venstrehåndet playmaker.

Og det har sådan set ikke ændret sig.

"Jeg synes stadig ikke rigtig, det fungerer, men det kan godt gøre det i kortere perioder".

"Vi fik nogle fine svar ud af det i marts, og selv om det ikke kommer til at fylde meget hos os, så kommer vi til at arbejde videre med det, så vi kan bruge det som et alternativ", siger Nikolaj Jacobsen.

Men hvorfor er det så mærkeligt at have en venstrehåndet playmaker i stedet for en højrehåndet? Det har Gidsel selv et bud på.

"Hvis man kigger ud i landskabet, er det svært at finde venstrehåndede playmakere. Så alle situationer er spejlvendt i forhold til det, man er flasket op med, siden man begyndte at spille håndbold".

"Rent rutine- og vanemæssigt føles det forkert. Men ligeså forkert det føles for angrebet, lige så forkert kan det føles som forsvar, og derfor kan man måske drage fordele af det", siger Mathias Gidsel.

Landstræneren vurderer, at rollen som spilstyrer giver Gidsel ny inspiration. Og selv om det kan stjæle noget opmærksomhed fra det gennembrudsspil, som han normalt excellerer i, så kan Gidsel godt se perspektiverne.

"Det er en prioritering om, at man vælger at bruge den hjerne, der er trods alt er tilbage i mit hoved, og så giver man afkald på nogle dueller og mål fra mig på backen. Forhåbentlig får vi så noget andet ud af det", siger han.

Det kan give plads til andre typer på højre back, når Gidsel rykker ind på midten. Det kan eksempelvis være, hvis man som under VM vil have den stærke forsvarsspiller Niclas Kirkeløkke på banen uden forsvars- angrebsudskiftning.

Selv om det gik godt mod Tyskland i marts, ser Gidsel sig selv på backen.

"Jeg tror ikke, det er i midten, min karriere folder sig ud i de næste par år, men det kan være, det bliver aktuelt, når jeg rammer 30'erne".

"Måske kan det forlænge min karriere lidt, hvis jeg på et tidspunkt må stoppe med det der kamikazehåndbold, jeg spiller i øjeblikket", siger han med henvisning til sine til tider halsbrækkende gennembrudsforsøg.