VM-spillerne inden skæbnekampe: Vi trives med kniven for struben

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
VM-spillerne inden skæbnekampe: Vi trives med kniven for struben
Sarah Iversen har det fint med presset.
Sarah Iversen har det fint med presset.
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hvis Danmark selv skal afgøre sin skæbne i VM-mellemrunden, så skal der fire point på kontoen i de sidste to kampe mod Polen og Tyskland.

Ender det med nederlag, kommer avancement til kvartfinalen i fare.

De danske spillere har med andre ord kniven for struben, når det lørdag aften gælder Polen i den første af to skæbnekampe. Men de danske spillere er kolde, som den sne, der pryder landskabet omkring Herning.

"Det har vi prøvet før. Mange gange. Sidste år tabte vi den første kamp og havde kniven for struben med det samme. Og det gik jo meget godt. Det er ikke vildt angstprovokerende," siger Sarah Iversen med største selvfølgelighed og med henvisning til, at Danmark nåede finalen ved EM.

Hun bakkes op af sin kollega hjemme fra Ikast Håndbold Emma Friis, som hurtigt havde besluttet sig for at lægge torsdagens overraskende nederlag til Japan bag sig.

"Vi kommer til at reagere fint. Vi præsterer godt under pres. For alle handler det om at trykke på reset-knappen," siger hun.

Ikke desto mindre kan presset komme til at ramme danskerne, hvis de vakler mod Polen.

"Nu er der ekstra hårde krav. You snooze, you lose, har jeg lyst til at sige. Vi skal være der, og jeg tror faktisk, at det ligger meget godt til os, at der ikke er nogen fribillet nu. Vi skal alle byde ind med fem procent mere," siger Sarah Iversen.

Begge spillere finder tryghed i, at hverken Polen eller Tyskland spiller håndbold på så ekstrem en måde, som Japan gjorde.

Det er mere traditionelt.

"Det bliver bare lidt nemmere at håndtere," siger Sarah Iversen og bakkes op af Emma Friis.

"Vi har spillet flere kampe mod Polen og Tyskland, og det giver noget tryghed. Men vi har faktisk ret stor selvtillid og tro på det, vi gør som hold. Så det handler bare om at rette blikket fremad," siger Emma Friis.

Danmark møder Polen i Boxen i Herning klokken 20.30 lørdag aften.