Trods opvækst i Østjylland jagter serbiske Edita Nukovic succes mod Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Trods opvækst i Østjylland jagter serbiske Edita Nukovic succes mod Danmark

Edita Nukovic forsøger en afslutning fra stregen
Edita Nukovic forsøger en afslutning fra stregenProfimedia
Serbiske Edita Nukovic har et ben i hver lejr til premierekampen fredag aften grundet et dobbeltstatsborgerskab. Selvom stregspilleren stiller op for Serbien, anser hun Danmark som favorit til VM.

Når nationalmelodierne lyder fredag aften når Danmark og Serbien mødes til håndbold-VM, så kan det være at en af spillerne synger med på begge to.

Serbiske Edita Nukovic har tilknytning til begge lande. Faktisk er stregspilleren født i Tyrkiet, men er opvokset i Hammel, der ligger nordvest for Aarhus, en lille times kørsel fra Boxen i Herning.

Af den grund kender Nukovic den danske liga ganske glimrende, efter ophold i Skanderborg, Odense og senest SK Aarhus der senere blev til Aarhus United.

Den 26-årige stregspiller kan derfor give sine serbiske holdkammerater tips og tricks om de danske spillere, som hun også har spillet sammen med på flere udvalgte hold.

I 2022 valgte Nukovic at repræsentere forældrenes hjemland Serbien, og slutrunde-debuterede ved EM-slutrunden i nabolandene Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro.

”Både i livet og i håndbolden er jeg vokset op i en anden kultur end den, jeg oplever i Serbien. Den følelsesmæssige tænding er meget højere i Serbien. Temperamentet og energien er på et meget højt niveau, mens det i Skandinavien er meget mere afslappet”, siger Nukovic til det serbiske medie Kurir, om mentalitetsforskellene mellem hendes to ”hjemlande”.

Efter karrieren i Danmark gik turen til Skövde i Sverige. Efter en enkelt sæson i det svenske, skiftede stregspilleren til SV Union Halle-Neustadt i 2021 i Bundesligaen, på en kontrakt der løber til 2025.

I landsholdssammenhæng har Edita Nukovic ikke spillet ungdoms eller seniorlandskampe for Danmark. Derfor slog hun til, da den serbiske landstræner Uroš Bregar, tilbød hende muligheden for at komme på holdet.

”Serbien gjorde det muligt for mig at prøve håndbold på internationalt niveau. Pigerne tog godt imod mig fra første øjeblik, og jeg har aldrig fortrudt min beslutning. Nogle gange er det svært for mig, når jeg hører piger tale om nogle håndboldspillere eller trænere fra den hjemlige liga, eller som tidligere har spillet for landsholdet. Der mangler jeg lidt baggrundsviden, men bortset fra det er det, som om vi har været sammen årevis”, lyder fra Nukovic.

Det er anden gang Nukovic møder Danmark. Ved EM i 2022 var stregspilleren med, da Danmark tromlede hen over serberne i den indledende gruppe, med en knusende sejr på 34-21.