Islandsk slutrunde-debutant inden gruppefinale: Naturligvis vil jeg til udlandet igen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Islandsk slutrunde-debutant inden gruppefinale: Naturligvis vil jeg til udlandet igen

Renötudóttir og Island står over for en gruppefinale i aftenens kamp mod Angola.
Renötudóttir og Island står over for en gruppefinale i aftenens kamp mod Angola.Profimedia
Hafdís Renötudóttir har fået sin slutrundedebut for Island og har markeret sig flot. Inden Island får afgjort deres videre VM-skæbne i Stavanger i aften erklærer den garderhøje keeper, der nu står for hjemlandets Valur, at hun igen ønsker at prøve sig selv af i udlandet.

Renötudóttir spillede tilbage i 2017 for Sønderjyske, men siden har hun primært slidt på sine håndboldsko i hjemlandet. Hun startede i Islands åbningskamp mod Slovenien, og udgør det islandske holds målmandspar sammen med Elína Jóna Þorsteinsdóttir.

Hun blev mester med Fram i forrige sæson og skiftede derefter til Valur. Men den 1,93 meter høje målvogter har stadig ambitioner om at prøve kræfter med en udenlandsk liga, især baseret på hendes gode præstationer under VM, samt i opvarmningskampene, hvor Island dog tabte til netop aftenens modstandere fra Angola.

"Selvfølgelig vil jeg gerne spille udenfor, og mulighederne er der for at prøve mig selv af på den store scene igen. Jeg håber, at jeg klarer mig godt, og at der kommer noget godt ud af det,” siger hun til islandske Morgunbladid.

"Jeg følte, at jeg spillede godt mod Norge og Angola. I sidste ende handler det om at præstere i de rigtige kampe, og nu er det op til os at være klar," siger Renötudóttir, der dog ikke føler, hun gjorde alt for god reklame for sig selv i nederlaget til Slovenien, hvor hun blev pillet af banen midt i første halvleg.

Både Island og Angola er noteret for et stort 0 i tabellen efter nederlag i begge deres første kampe. Island har dermed brug for en sejr for at kunne indtage tredjepladsen i gruppen og gå videre til mellemgruppen med Norge, Sydkorea og Grønland, som spilles i Frederikshavn.

Kampen spilles klokken 18.00 og kan selvfølgelig følges på Flashscore.