Emil Nielsen kæmper med Landin om startplads: "Træneren skal vælge den, der tager flest bolde."

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Emil Nielsen kæmper med Landin om startplads: "Træneren skal vælge den, der tager flest bolde."

Emil Nielsen under kampen i Golden League Gjensidige Cup mellem Danmark og Spanien i Sotra Arena
Emil Nielsen under kampen i Golden League Gjensidige Cup mellem Danmark og Spanien i Sotra ArenaStian Lysberg Solum/NTB/Ritzau Scanpix
Ved VM i 2021 var Emil Nielsen med som reserve og fik en enkelt kamp undervejs. Men ellers er det ham, som er blevet forbigået, hver gang landstræner Nikolaj Jacobsen har skullet vælge backup til Niklas Landin til slutrunderne.

Jannick Green eller Kevin Møller er blevet foretrukket, men ved sidste uges Golden League dannede 26-årige Emil Nielsen målvogterduo med det sikre førstevalg Landin.

Nikolaj Jacobsen lagde ikke skjul på, at det var et udtryk for, at han aktuelt så FC Barcelona-keeperen som den stærkeste af de tre konkurrenter. Og Nielsen imponerede også især i kampen mod Spanien.

"Emil har taget et vigtigt skridt med at komme ud og få de vigtige minutter i Barcelona og gjorde det også virkelig godt til samlingerne, vi havde i foråret", mener landstræneren.

"Og han har vel sammen med Niklas Landin været den bedste målmand i Champions League indtil videre."

Jacobsen har tidligere kritiseret Emil Nielsen for ikke at tage karrieren seriøst nok. Men selv om det var det, landstræneren opfattede fra den talentfulde målvogter, så har ambitionerne ifølge hovedpersonen selv aldrig manglet.

Allerede som ung erklærede han over for familie, venner og holdkammerater, at han ville være verdens bedste målmand. Og han har endda papir på, om end et uofficielt et af slagsen, at hans landsholdsambitioner allerede tidligt rakte ud over at blive udtaget til en slutrunde.

"Da jeg var 10-12 år gammel, lavede jeg en liste over ting, jeg gerne ville opnå. Der stod ikke at komme på landsholdet. Der stod, at jeg ville vinde guld med landsholdet", fortæller Emil Nielsen.

"Det vil være kæmpe-kæmpestort. Kæmpe-kæmpestort", understreger han.

I det ligger også, at han ikke så sig selv som en væsentlig del af det hold, der vandt VM i januar 2021. Han var med, fordi coronapandemien gjorde, at trænerne måtte tage en trup på 20 mand med. Her var Nielsen tredjevalget bag Møller og Landin.

Efter ophold i Århus og Skjern tog han til franske Nantes i 2019, inden han i sommeren 2022 landede i mægtige FC Barcelona.

Her har han som nævnt løftet sig yderligere, efter at niveauet til træning også er steget siden klubskiftet.

"Jeg tror på, at når man træner med de bedste, så bliver man også selv en af de bedste til sidst", lyder det fra Emil Nielsen.

Selv om Emil Nielsen ligger lunt i svinget til EM-pladsen lige nu, skal han stadig holde niveauet frem mod slutrunden i januar. Og så er det en særlig opgave at agere backup for Niklas Landin.

"Det handler jo ikke kun om at være med, du skal også kunne indgå i et samarbejde med en førstemålmand, som har stået der og haft en vanvittigt stor betydning gennem mange år. Det skal man også kunne", siger Nikolaj Jacobsen.

Den rolle er Emil Nielsen ganske indforstået med. Alligevel leverer han med et smil et godt råd til landstræneren, til når Landins makker til EM skal vælges.

"Hvis jeg var træner, ville jeg vælge den, der tog flest bolde."