OL-sommer i Paris skal udfylde Lauges største karrierehul

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

OL-sommer i Paris skal udfylde Lauges største karrierehul

Rasmus Lauge vil indhente forsømte OL-turneringer.
Rasmus Lauge vil indhente forsømte OL-turneringer.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Håndbold-EM har ikke kun været en jagt på endnu en succes under landstræner Nikolaj Jacobsen. For spillerne har det også været en slags udskilningsræs for at gøre sig fortjent til en billet til OL i Paris til sommer.

Mens den danske trup i Tyskland består af 19 spillere, er der kun plads til 14 ved OL. Landstræneren kommer altså til at træffe nogle svære valg i de kommende måneder.

En af dem, der må formodes at være sikker deltager i Paris, er Rasmus Lauge. For ham er OL uden sammenligning årets største mål.

Playmakeren var som ganske ung med i London i 2012, men gik både glip af Rio de Janeiro i 2016 og Tokyo i 2021 på grund af alvorlige skader. Det kostede ham medaljer af guld og sølv.

"Det er 100 procent det, jeg pejler efter. Det kan ikke siges mere krystalklart end det. Det er det største hul i min karriere, at jeg er gået glip af de to OL. Det er i tankerne. OL er bare kæmpestort på så mange fronter. Jeg var heldig at komme ind at snuse til det i en meget ung alder. Men jeg har desværre timet to skader ufattelig dårligt. Jeg føler jo, at jeg er gået glip af noget. Så jeg vil gøre alt for at være med til sommer," siger Rasmus Lauge.

Det er snart 14 år siden, han debuterede på landsholdet. Men den 32-årige Bjerringbro-Silkeborg-spiller er med sin duelstyrke og forsvarskvaliteter stadig en vigtig mand for landstræner Nikolaj Jacobsen.

Lauge selv forventer, at landsholdskarrieren fortsætter længe endnu.

"Jeg har aldrig haft tanker om et landsholdsstop. Jeg forestiller mig, at jeg kører på, så længe lysten og motivationen er der. Og den er der i hvert fald stadig," siger han.

"Det er nok sådan noget, man tager fra år til år. Jeg har ikke udset mig et år eller en dato ude i fremtiden, hvor jeg tænker, at det kunne være et slutpunkt. Jeg prøver at leve i nuet. Først og fremmest tænker jeg på denne slutrunde og på at stå skarpt til OL. Så tager vi den derfra," siger Rasmus Lauge.

Hans tid på landsholdet er stort set faldet sammen med holdets storhedstid.

I Lauges første slutrunde i 2011 nåede Danmark i VM-finalen. Han har to VM-guldmedaljer og to gange sølv på cv'et. Han var også med til at vinde EM i 2012.

Især de seneste år har det været sjovt at være landsholdsspiller, fastslår han.

"Når man tænker på, hvor mange gange i Nikolajs regeringstid vi har været i semifinalerne, vidner det om et godt projekt, gode spillere, held og dygtighed. En gang imellem tror jeg, at vi spillere, tilskuere og medier tager lidt for givet, at vi er med helt fremme. Vi skal være bedre til at glæde os over og være stolte over, at vi ved EM spiller om medaljer endnu en gang. Der er ikke ret mange, der kan prale af den stabilitet," siger Rasmus Lauge.