Team Esbjerg besejrer NFH og er semifinaleklar

Jesper Jensen og Esbjerg får et par travle uger.
Jesper Jensen og Esbjerg får et par travle uger.Profimedia
Team Esbjerg indledte fredag aften nogle intense uger med at spille sig i semifinalen i Kvindeligaen, efter Nykøbing Falster Håndbold (NFH) på udebane blev besejret med 30-18.

Med sejren indtager Esbjerg førstepladsen i slutspilsgruppe 1 med otte point og er dermed sikker på en plads i top-2 i gruppen, hvilket giver avancement til semifinalen. Vestjyderne har vundet samtlige kampe i denne sæson i Kvindeligaen.

Fredagens kamp var startskuddet på nogle hektiske uger for Esbjerg.

Foruden slutspillet i Kvindeligaen, hvor medaljerne skal fordeles, er Jesper Jensens tropper også fortsat med i Champions League, hvor holdet i næste uge spiller den første af to kvartfinaler mod ungarske Ferencvaros på udebane.

Opgøret fredag var det første for begge mandskaber efter landskampspausen, hvilket har givet tre uger uden klubkampe.

Ført an af en velspillende Henny Reistad satte Esbjerg sig på tingene fra kampens start og kom hurtigt foran 5-1.

Angrebsmæssigt havde NFH problemer i den første del af kampen, hvor aftalerne og timingen manglede.

Det gjorde, at vestjyderne kunne trække fra, men en velspillende Cecilie Greve, der i første halvleg leverede otte redninger i NFH-målet, gjorde, at pauseføringen kun lød på 15-9 til Esbjerg.

Angrebsmæssigt kom NFH langt bedre i gang efter pausen, hvor syv mod seks-spillet var væsentligt mere velfungerende, end tilfældet havde været i første halvleg.

Samtidig fortsatte Cecilie Greve det stærke spil i målet, og så var den vestjyske føring pludselig skrumpet til to mål.

NFH's syv mod seks-spil var dog på godt og ondt.

Som modsvar Esbjerg skruede op for aggressiviteten i defensiven. Det forstyrrede hjemmeholdet og fik fejlene til at snige sig ind.

Esbjerg straffede prompte de fejl og skabte igen et komfortabelt hul ned til hjemmeholdet.

Derfra var det cruise control for esbjergenserne, der i kampens slutfase gav pause til profiler som Henny Reistad og Nora Mørk forud for det hektiske slutprogram.