Kommende Aarhus United-chef glæder sig til presset: Umuligt at sige nej til stort projekt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Kommende Aarhus United-chef glæder sig til presset: Umuligt at sige nej til stort projekt

Jeppe Vestergaard har på få år flyttet Skanderborg Håndbold fra tre sejre i 26 ligakampe til i denne sæson at have vundet hidtil otte af 22.
Jeppe Vestergaard har på få år flyttet Skanderborg Håndbold fra tre sejre i 26 ligakampe til i denne sæson at have vundet hidtil otte af 22.Ole Nielsen
Aarhus United har med en kapitalindsprøjtning fra fire lokale virksomheder sikret sig et godt økonomisk fundament, og til sommer får klubben også en stærk sportslig tilgang, når Skanderborg Håndbolds 32-årige cheftræner, Jeppe Vestergaard, rykker til Aarhus. Det århusianske projekt er ifølge Vestergaard simpelthen for spændende til, at han kunne takke nej til muligheden.

Foråret og sommeren 2023 var præget af turbulens og uroligheder i Aarhus United, da cheftræner gennem mange år, Heine Eriksen, blev fyret, hvorefter både klubbens bestyrelsesformand og direktør af hver sin grund valgte at forlade klubben.

Men roen har atter sænket sig over Djurslands Bank Arena. En stor kapitalindsprøjtning er blevet sikret fra fire lokale virksomheder, der sikrer både Aarhus United, herreholdet HC Aarhus og talentmiljøet i Aarhus nye muligheder. Og en ny cheftræner er der såmænd også fundet fra sommeren 2024.

Her træder Jeppe Vestergaard nemlig nok engang ind i Aarhus United, hvor han tidligere har fungeret som assistenttræner, og skiftet fra Skanderborg Håndbold, hvor den 32-årige cheftræner har tilbragt fem sæsoner, skyldes blandt andet netop fortiden i det århusianske.

”Jeg har jo været så heldig at få lov at være i århusiansk håndbold en enkelt sæson, da Aarhus United startede, og der fik jeg lige smagen på, hvilket potentiale byen Aarhus har. Der er jo enormt mange unge mennesker, der spiller håndbold i Aarhus,” fortæller Jeppe Vestergaard i et interview med Flashscore.dk.

”Dertil har man selvfølgelig en personlig ambition om at forsøge at lægge et nyt niveau på, efter fem år i Skanderborg, hvor det har været spændende at se, hvor meget man kunne flytte det.”

Netop den føromtalte kapitalindsprøjtning skal være med til at skabe et fundament for de århusianske hold, herunder Aarhus United, og de økonomiske sikre rammer har været med i overvejelserne hos Vestergaard, der også tidligere har stået i spidsen for Hadsten Håndbold.

”Aarhus har også været et specielt sted efter en sommer med lidt turbulens, men når så store spillere som Salling Group, som aldrig før har været indblandet i håndbold for alvor, sammen med Obton, Scan Global Logistics og Systematic på dén måde går ind, så sikrer det jo et fundament i tre år med håndbold i Aarhus, hvor jeg tænkte, at det simpelthen var for spændende en mulighed til, at jeg kunne sige nej,” forklarer Vestergaard, der i Skanderborg Håndbold i denne sæson har sat ny pointrekord i den østjyske klub.

Med fortiden som assistenttræner i blandt andet Aarhus United og Randers HK, samt cheftrænertjanserne i Hadsten og Skanderborg, er Vestergaard samtidig også bevidst om, at der medfølger et anderledes pres i den nye stilling.

I denne sæson ligger Aarhus United og Skanderborg Håndbold nærmest side om side i kvindehåndboldligaen.
I denne sæson ligger Aarhus United og Skanderborg Håndbold nærmest side om side i kvindehåndboldligaen.Flashscore

”Jeg er jo også realistisk omkring, at det er første gang, jeg har et job, hvor jeg kan risikere at blive fyret, men det er jo en del af gamet og en del af det erhverv, man vælger at være en del af, når man siger ja til at være håndboldtræner på det her niveau,” kommer det fra Vestergaard.

”Men jeg tror også, at det er noget, jeg glæder mig til, forstået på den måde at højere forventninger også er med til at presse en og forhåbentlig udvikle dig til næste niveau. Og det har også været en del af overvejelserne.”

”For jeg er helt vildt glad for at være i Skanderborg, men efter fem år har vi måske også bare flyttet økonomien derhen, hvor den kan flyttes til, så spørgsmålet er jo, hvordan man kontinuerligt bliver ved med at udvikle det her hold, og der kunne jeg måske godt frygte, at loftet lidt er nået i Skanderborg.”

Når Vestergaard overtager styringen på det århusianske hold, kan der være sket meget. Adskillige spillere har kontraktudløb til sommer, men den 32-årige Skanderborg-chef ser frem til at arbejde med en række talentfulde spillere.

”Det er et enormt spændende hold. Nogle af pigerne har jo tidligere været her i Skanderborg, så dem kender jeg en lillebitte smule. Der er nogle store talenter som Anna Wierzba og Alberte Ebler, fantastisk dygtige spillere, som jeg virkelig synes kan noget på egen hånd offensivt,” fortæller Vestergaard, der også i Skanderborg har arbejdet med bagspiller Sofia Deen.

”Og så er der noget rutine i spillere som Sabine Englert og Emma Mogensen, så der er jo bare noget bund på mange måder der, som er enormt positivt,” lyder dommen fra Vestergaard.

Inden Vestergaard rykker til Aarhus, skal den indeværende sæson dog spilles færdig. Her resterer der endnu fire runder i grundspillet, hvor blot et enkelt point i øjeblikket adskiller Skanderborg Håndbold og Aarhus United på henholdsvis 17 og 16 point, mens den eftertragtede ottendeplads, der er yderste mandat til slutspillet, indtages af Sønderjyske med 21 point.

Grundspillets afsluttende kamp for Jeppe Vestergaard bliver mod lige netop cheftrænerens kommende arbejdsgiver, når Skanderborg Håndbold hjemme i Fælledhallen møder Aarhus United i slutningen af marts.