Stortalent strålede: GOG er tæt på semifinale efter gysersejr over rival

22-årige Emil Madsen leverede en storkamp, da GOG snævert fik skovlen under Bjerringbro-Silkeborg lørdag. Profimedia
GOG er snublende tæt på matematisk at have sikret sig en semifinale i herrernes slutspil.

Det står klart, efter at fynboerne lørdag slog Bjerringbro-Silkeborg (BSH) 35-34 i en nøglekamp på udebane efter en regulær gyserafslutning.

Med sejren topper GOG slutspillets gruppe 2 med syv point. BSH har tre point som toer og kan være overhalet, når Fredericia og Skanderborg Aarhus senere lørdag har afviklet deres opgør.

22-årige Emil Madsen, der i næste uge kan få landsholdsdebut, markerede sig med hele 13 mål på 16 forsøg for GOG. Backen lavede også seks assist og havde overblikket i de sidste sekunder, da Jerry Tollbring blev matchvinder.

Midtvejs i første halvleg tog BSH en tiltrængt timeout efter en udfordrende start.

GOG var således anført af Morten Olsen og Emil Madsen kommet glimrende fra land og var foran 11-7 efter 16 minutter, hvor BSH-keeperne havde præsteret nul redninger.

BSH fik lidt bedre fat, og efter 19 minutter sydede hallen, da René Toft Hansen efter et video-gennemkig fik direkte rødt kort for en for hård behandling af Simon Pytlick.

En trodsreaktion førte til en 14-15-reducering, men i længden blev fraværet af den rutinerede forsvarsklippe, endnu to minutter i undertal og flere fejl kostbare, og GOG førte 18-14 efter de første 30 minutter.

BSH-veteranen Johan Sjöstrand rullede gardinerne ned i starten af anden halvleg, og GOG-spillerne lavede pludselig en stribe fejl, hvilket lukkede værterne inden i kampen.

Ved 20-21 fik cheftræner Nicolej Krickau højlydt gjort GOG-spillerne opmærksomme, at håndbold ikke er en individuel sport, og selv om BSH kom foran med én, så det ud til at have en effekt.

GOG-spillet flød lidt bedre efter skrækstarten på anden halvleg, og gæsterne kom foran med tre mål flere gange, inden kampbilledet igen vendte på hovedet.

BSH kom tilbage, og hårdt presset fik Thomas Solstad med kun godt ét minut på utrolig vis bugseret bolden i nettet til 33-33 og samtidigt fremtvunget en udvisning.

Kort efter begik samme Solstad dog straffe og trak en udvisning i den anden ende og gav på den måde fordelen tilbage til GOG. Peter Balling udlignede alligevel til 34-34, inden GOG brugte en timeout og fik sat sidste angreb op.

Det endte med, at Madsen fandt Tollbring, som trods en Sjöstrand-berøring akkurat fik afgjort det afvekslende opgør.