Krisen kradser i Rhein-Neckar Löwen: Har brug for fansenes støtte

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Krisen kradser i Rhein-Neckar Löwen: Har brug for fansenes støtte

21-årige David Späth blev i 2023 juniorverdensmester med det tyske juniorlandshold.
21-årige David Späth blev i 2023 juniorverdensmester med det tyske juniorlandshold.Profimedia
Rhein-Neckar Löwen er efterhånden tættere på bunden end toppen af årets Bundesliga, og mestrene fra 2016 og 2017 ligner en klub i alvorlig krise. Senest blev det til nederlag mod polske Górnik Zabrze i European League, og i weekenden venter så svære SG Flensburg-Handewitt. Landsholdsmålvogter David Späth appellerer til, at fansene fortsat støtter klubben i denne svære periode.

Det er ikke mange år siden, at Rhein-Neckar Löwen ofte spillede med om mesterskabet i den bedste tyske håndboldrække, og under den nuværende danske landstræners, Nikolaj Jacobsen, ledelse blev det endda i både 2016 og 2017 til Bundesligatitler.

Sådan går det langt fra i denne sæson for Mannheim-klubben, der i 2013 kickstartede klubbens gyldne periode med en sejr i EHF Cuppen, ligesom det i 2018 og 2023 blev til pokaltitler i det håndboldgale Tyskland.

I denne sæson har Sebastian Hinzes mandskab dog kun vundet otte kampe ud af deres indledende 20 i ligaregi. Halvdelen af alle Bundesligakampe er hidtil blevet tabt, og tirsdag blev det til en ny skuffelse, da Rhein-Neckar Löwen i Polen overraskende tabte til Górnik Zabrze, hvorfor det tyske mandskab blot har to point efter tre kampe i mellemrunden af årets European League.

Derfor appellerer holdets tyske landsholdsmålvogter David Späth nu til, at man fortsat støtter holdet, selvom resultaterne altså ikke ligefrem går i Mannheim-holdets favør i øjeblikket.

”Vi er i en svær fase, og vi er glade for enhver, der støtter os. Vi ser frem til kampen mod Flensburg, vi ser frem til atmosfæren i en udsolgt SAP Arena. Også selvom Flensburg er fyldt med verdensklassespillere,” kommer det fra Späth ifølge klubbens hjemmeside.

Favoritværdigheden i søndagens opgør mod SG Flensburg-Handewitt må dog siges at tilfalde udebaneholdet fra Nordtyskland. Simon Pytlick og Co. har behov for en sejr, hvis man vil holde liv i drømmen om et mesterskab, da både SC Magdeburg og Füchse Berlin marcherer videre med den ene sejr efter den anden.

Omvendt må Rhein-Neckar Löwen efterhånden også tage sig i agt for nedrykningsstregen, for pludselig er det blot fem point, der adskiller storklubben på niendepladsen og ThSV Eisenach, der på 17.-pladsen er første klub i nedrykningszonen.

Der resterer stadig 14 kampe af Bundesligasæsonen for langt de fleste hold, herunder Rhein-Neckar Löwen, mens det tyske mandskab altså må spidse albuerne gevaldigt, hvis de vil videre i European League, hvor Niclas Kirkeløkke og Co. indtager sidstepladsen i deres mellemrundegruppe, der føres af HBC Nantes foran tyske TSV Hannover-Burgdorf og føromtalte Górnik Zabrze.

Også i pokalregi er chancerne for en titel allerede forduftet, da suveræne SC Magdeburg gav Rhein-Neckar Löwen klø i kvartfinalen af årets pokalturnering.

Dermed ser europæisk håndbold i næste sæson mere end bare almindeligt svært ud for Rhein-Neckar Löwen og klubbens fire danske spillere.