Ufrivilligt i skudlinjen: Emil Nielsen tilgiver græker efter ansigtsskud

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ufrivilligt i skudlinjen: Emil Nielsen tilgiver græker efter ansigtsskud

Ufrivilligt i skudlinjen: Emil Nielsen tilgiver græker efter ansigtsskud
Ufrivilligt i skudlinjen: Emil Nielsen tilgiver græker efter ansigtsskudLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Næsten et døgn efter EM-kampen mod Grækenland går håndboldmålmanden Emil Nielsen stadig rundt med en øm næse.

Det er resultatet af, at en græsk fløjspiller lørdag aften hamrede bolden direkte i ansigtet på den danske keeper - ovenikøbet i en situation, hvor tiden var udløbet efter første halvleg.

Den noget unødvendige episode hidser dog ikke den rolige keeper op. Hverken umiddelbart efter at det skete eller dagen derpå.

"Det gjorde da skideondt, og jeg er også øm på næsen i dag (søndag, red.). Men det er jo en præmis som målmand, og jeg er sikker på, at han ikke gjorde det med vilje. Det er klart, at hvis det sker gentagne gange, så er det noget andet", siger Emil Nielsen.

"Før der blev lavet regler for det, prøvede jeg, at en spiller først skød mig to gange i ansigtet og kort efter lagde bolden lige hen over hovedet på mig. Da begyndte jeg at føle, at det virkede dumt. Men nej, ellers bliver jeg ikke sur", forklarer han.

I de senere år er reglerne blevet skærpet, så en spiller altid vil blive udvist i to minutter, hvis han uhindret skyder bolden i hovedet på en målmand. Sker det på et straffekast, udløser det et rødt kort.

Det har haft markant effekt, mener Emil Nielsen, der oplever, at skytterne viser større hensyn end tidligere.

"Så vidt jeg husker, er det første gang i denne sæson, at jeg er blevet skudt i hovedet. Så reglerne har hjulpet", fastslår Emil Nielsen.

Den danske EM-debutant har i de første to kampe reddet 21 ud af 39 skud. Det giver en redningsprocent på knap 54.