Tidligere tysk anfører: Danmark er storfavorit til at vinde VM igen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Tidligere tysk anfører: Danmark er storfavorit til at vinde VM igen

Landstræner Gislason giver sit hold instruktioner.
Landstræner Gislason giver sit hold instruktioner.Profimedia
Den tidligere landsholdsanfører Uwe Gensheimer lægger stor vægt på hjemmebanefordelen ved det kommende EM i håndbold 2024 og mener, at det tyske hold kan skabe en overraskelse. Men der er et stykke op til Danmarks styrke.

"Med den nuværende trup er vi ikke blandt favoritterne. Men jeg ser et stærkt tysk landshold, som vil være endnu bedre om to til tre år," siger den 37-årige til Stuttgarter Nachrichten/Stuttgarter Zeitung.

"Jeg tvivler på, at vi vil være på samme niveau som topholdene i januar. Men med dine egne fans i ryggen er der altid en chance for at overgå dig selv," understreger Gensheimer. Det oplevede han selv ved VM i 2019:

"Vi havde gåsehud allerede under opvarmningen. Det frigiver energi at spille foran sit eget publikum."

Danmark er den store favorit ved slutrunden

"Når det kommer til titlen, er der ingen vej uden om Danmark," forklarer Gensheimer.

Bag dem kommer Frankrig, mens han også vurderer Spanien og frem for alt Island højt.

"Og måske vil vores hold overraske os," tilføjede Gensheimer: "Jeg tror på, at de kan nå knockout-runderne, og så er alt altid muligt."

Den tyske gruppe ved EM i håndbold 2024.
Den tyske gruppe ved EM i håndbold 2024.Flashscore

Han lægger stor vægt på åbningskampen på Düsseldorfs fodboldstadion foran mere end 50.000 tilskuere. Kampen mod Schweiz på onsdag "sætter tonen", siger Gensheimer, der sluttede sin landsholdskarriere i 2021. Foran det rekordstore antal tilskuere må holdet dog "ikke blive for begejstrede og miste besindelsen. Det er ekstremt vigtigt at holde hovedet koldt," siger Gensheimer.

Kampside for Tyskland - Schweiz