Håndbold-legende kaster håndklædet i ringen efter tårevædet afsked ved EM i Tyskland

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Håndbold-legende kaster håndklædet i ringen efter tårevædet afsked ved EM i Tyskland

Andy Schmid spillede sine sidste kampe ved EM i Tyskland.
Andy Schmid spillede sine sidste kampe ved EM i Tyskland.Profimedia
Den schweiziske håndboldstjerne Andy Schmid har indstillet sin aktive karriere.

"Efter de følelsesladede sidste par kampe med landsholdet i Tyskland og en intensiv periode med refleksion, har jeg sammen med de ansvarlige i HC Kriens-Lucerne besluttet at afslutte min aktive karriere med øjeblikkelig virkning," siger Schmid.

Den mangeårige Rhein-Neckar Löwen-playmaker tog en tårevædet afsked med den store håndboldscene ved EM efter sin sidste kamp i landsholdstrøjen mod Nordmakedonien (27-29) og antydede også muligheden for at afslutte sin karriere med det samme.

Mit ønske om at være med til EM i det land, "hvor jeg kunne fejre mine største succeser", var blevet "opfyldt", siger Schmid.

"Det er et privilegium som topatlet at kunne bestemme slutningen selv og ikke på grund af en alvorlig skade. De sidste par år har sat deres spor, min krop betaler nu prisen for en lang karriere i form af mindre skader," forklarede Schmid.

Oprindeligt skulle den tidligere Bundesliga-stjerne, som til sommer tager over efter den schweiziske landstræner Michael Suter, have spillet for HC Kriens-Luzern indtil slutningen af sæsonen. Schmid kom til den schweiziske førstedivisionsklub i 2022 efter at have spillet for Rhein-Neckar Löwen i tolv år.

Mellem 2010 og 2022 vandt han det tyske mesterskab to gange, DHB-pokalen og Europa Cuppen med klubben, og han blev også kåret til sæsonens bedste spiller fem gange. Schmid optrådte 218 gange for det schweiziske landshold og blev i sin sidste kamp kåret som international rekordmålscorer (1094 mål).