Danskere indtog hovedroller da Magdeburg vandt Champions League

Damgaard udlignede og bragte kampen i forlænget spilletid
Damgaard udlignede og bragte kampen i forlænget spilletidPhoto by Roberto Pfeil / AFP
En hård håndboldweekend sluttede i Köln, da tyske Magdeburg og polske Kielce stod overfor hinanden i Champions League finalen. To ud af tre danskere i Magdeburg indtog hovedrollerne da Magdeburg vandt Champions League efter en drabeligt tæt affære.

Alex Dujshebaev i kontrol før pausen

Det var tyskerne fra Magdeburg der lagde bedst fra land. Hjulpet af scoringer fra Magnus Saugstrup og Michael Damgaard stod der 4-1 på tavlen efter blot fem minutter af kampen.

Tyskernes danske målmand, Mike Jensen, startede på bænken mod polske Kielce, der altså lørdag ekspederede Paris Saint-Germain ud af turneringen.

Polakkerne lod sig dog ikke slå ud af den gode tyske start. Efter 12 minutter havde de indhentet tyskerne ved stillingen 6-6. Alex Dujshebaev stod for to mål og Andreas Wolff i målet begyndte også at tage flot fra.

Damgaard var manden, der halvvejs i første halvleg brød en seks minutter lang måltørke for Magdeburg, ved at hamre kuglen i kassen helt oppe under overliggeren.

Islandske Gisli Kristjansson, der blev hjulpet ud i smerter lørdag, var ikke mere medtaget, end at han kom i spil for Magdeburg. Det var dog tydeligt, at han ikke var 100 % klar med skudarmen.

Begge forsvar havde godt fat i kampen. Hvor det var et samarbejde hos Kielce mellem forsvar og målmand, var det primært forsvaret, der holdt stand hos Magdeburg. Det gav danske Mike Jensen muligheden mod slutningen af halvlegen, men det hjalp ikke synderligt. Hverken Jensen eller makkeren Nikola Portner kom over 20 i redningsprocent

Kielce åbnede et lille hul ned til Magdeburg i de sidste minutter, da 9-9 hurtigt blev til 13-11 med et minut tilbage.

Dujshebaev var de første 30 minutters helt store oplevelse for Kielce med seks mål på syv forsøg, mens tre spillere hos Magdeburg stod noteret for tre scoringer i en første halvleg, der endte 15-13 til Kielce.

Dramatik på tribunen i lavtscorende halvleg

De to hold fulgtes ad i første halvdel af anden halvleg. Kielce holdt en afstand på to-tre mål til tyskerne.

Portner i målet fik lidt bedre fat for Magdeburg, men der sneg sig også lidt tekniske fejl ind for tyskerne, der ikke for alvor kom tæt på polakkerne i denne fase.

Dylan Nahi kom fint fra start efter pausen og lavede tre mål i de første 15 minutter for Kielce. Han var kun overgået af tyskernes Kay Smits, der lavede fire mål i samme periode.

Med 13 minutter tilbage indtraf der dramatiske scener, da en tilskuer i Lanxess Arena i Köln fik behov for lægehjælp. Det betød et længere ophold i spillet, som naturligvis var sekundært i øjeblikket.

Umiddelbart efter opholdet fik Magdeburg snor i Kielce, da Damgaard sled bolden i nettet til 22-21.

Hvor Portner så skidt i før pausen, stemplede schweizeren ind efter pausen med flere vigtige redninger, i Magdeburgs forsøg på at tippe vægtskålen til deres fordel. Med under seks minutter var det helt lige med 23-23 på måltavlen.

Magdeburg lignede holdet med flest kræfter i behold trods deres dramatiske semifinale dagen forinden. Kielce havde svært ved at score og Dujshebaev så mere end almindeligt brugt ud, da Magdeburg med fire minutter tilbage, fik føringen retur med 25-24, dog kun for en kort bemærkning.

Tyskerne smeltede sammen i de allersidste minutter. Dårlige afslutninger og et rødt kort til Christian O’Sullivan lignede afgørelsen. Damgaard fik udlignet til 26-26 og dermed skulle kampen ud i forlænget spilletid.

Magdeburg trak fra til sidst

Forlængelsen blev en fastlåst affære. Første halvlegs højdepunkter stod Wolff for i målet, mens Szymon Sicko scorede på et fremragende vip, men Magdeburg var foran med en enkelt scoring inden de sidste fem minutter. Magnus Saugstrup leverede en klasseaktion rent defensivt og Damgaard kunne have afgjort kampen med 30 sekunder tilbage, men afslutningen blev sendt forbi mål.

Kielce fik et frikast som tiden løb ud, men forsøget for Sicko gik i de tyske parader.

Dermed er der tre danske Champions League vindere i denne sæson, og lidt ekstra dansk glæde, da GOGs Emil Madsen endte som turneringens topscorer.