Enige landsholdsstjerner: Den danske liga er 'toppen af poppen'

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Enige landsholdsstjerner: Den danske liga er 'toppen af poppen'

Line Haugsted glæder sig til gensynet med den stærke danske liga
Line Haugsted glæder sig til gensynet med den stærke danske ligaLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Det er ikke kun på landsholdsplan, at dansk kvindehåndbold er i fremgang. Den bedste danske håndboldrække har også fået et markant kvalitetsløft i de seneste par år. Sådan lyder det samstemmende fra flere af landsholdets profiler til Flashscore.

Siden Slagelse og Viborg hjemtog Champions League trofæet flere gange op gennem 00’erne, har der været langt mellem snapsene. Midtjylland blev nummer 4 i sæsonen 2013/14, og eller skal man helt frem til de to seneste sæsoner, hvor Team Esbjerg er blevet nummer 4 ved begge udgaver af Final 4.

Igen i år er Team Esbjerg med fremme internationalt, og det samme er de øvrige danske tophold fra Ikast og Odense.

”I år viser bare at dansk håndbold er toppen af poppen. Alle tre Champions League hold ligger i toppen af deres grupper. Den danske liga er en af de bedste i Europa, og topholdene er blandt de allerbedste. Kvaliteten af det, der bliver leveret på dansk grund, er ekstremt god”, lyder det fra Kathrine Heindahl, der synes, at den danske ligas styrke er, at alle hold er dygtige. Den danske stregspiller har udover et kort ophold i CSKA Moskva, spillet i den øverste danske håndboldrække siden 2007.

”Jeg tror, at ligaens stigende styrke har gået hånd i hånd med landsholdets udvikling. Succes på landsholdet giver bedre forudsætninger for klubholdene, mens de gode træningsmiljøer i klubberne både kan fremavle, men også fastholde landsholdsspillere”, siger Heindahl, der vurderer, at Team Esbjerg kan stille med to lige dygtige håndboldhold.

Esbjerg og Ikast er i samme gruppe i Champions League
Esbjerg og Ikast er i samme gruppe i Champions LeagueJohnny Pedersen/Ritzau Scanpix

En anden af Danmarks krumtapper i forsvaret vender også tilbage til ligaen efter en kort udflugt til ungarske Györ. Line Haugsted har fra sommeren 2024 underskrevet en 4-årig kontrakt med de regerende danske mestre fra Esbjerg.

”Esbjerg er kandidat til at være verdens bedste hold. Ligaen i Danmark er stærk, og den kvalitet, der er på topholdene, er stor. For mig er mit valg af Esbjerg fra næste sommer ikke betinget af, at det nu engang er mit hjemland, men et udtryk for mine høje ambitioner. Esbjerg kunne lige så vel have ligget alle mulige andre steder. Det er et tilvalg af hold og liga, ikke af nation”, siger Line Haugsted.

Hverken Højlund eller Reinhardt længes efter udlandet
Hverken Højlund eller Reinhardt længes efter udlandetLiselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I Odense er der også landsholdsspillere på holdkortet. To af disse har kun prøvet at spille i den danske liga, og for dem er udlandet ikke umiddelbart noget, der trækker.

”Jeg nyder at spille i Danmark. Det er fantastisk, at vi har så konkurrencedygtig en liga herhjemme. Lige nu har jeg ikke nogen udlængsel, og jeg elsker at spille i Odense”, lyder vurderingen fra Althea Reinhardt, der sammen mod holdkammeraten Mie Højlund har kontrakt med fynboerne frem til sommeren 2026.

Netop Højlund der, udover at være holdkammerat, også er private venner med Reinhardt, har været rygtet til udlandet. Heller ikke hun er forhippet på at komme ud under fremmede himmelstrøg.

”Mine bedste udviklingsmuligheder er i den stærke, danske liga. Ligaen er sindssygt stærk, især topholdene. Der er måske kommet lidt mere afstand mellem toppen og bunden. Der er nogle kampe, hvor der er stor forskel på resultaterne. Der er måske et par hold for mange i den danske liga, så det kan være en fordel, at der er nogle kampe, der på papiret er lidt lettere”, siger Højlund, der stadig synes, at alle hold er udfordrende, men at topholdene kan have mulighed for at fordele spilletiden bedre i et stramt kampprogram.