Emma Friis om rent danske opgør i Champions League: Det fjerner noget af det sjove

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Emma Friis om rent danske opgør i Champions League: Det fjerner noget af det sjove

Emma Friis i landsholdsdragten
Emma Friis i landsholdsdragtenThomas Sjoerup/Ritzau Scanpix
Den danske succes i Champions League gør at turneringen oftere byder på national modstand fremfor for europæiske oplevelser. Det tager lidt af charmen ved det, fortæller landsholds- og Ikastfløjen Emma Friis i et interview med Flashscore.dk

Landsholdets venstre fløj nyder stor succes i Ikast, som indtager en øjeblikkelig andenplads i den danske Kvindeliga, kun overgået af ubesejrede Team Esbjerg.

Tre nederlag er det blevet til i ligaen for Ikast, der i deres Champions League gruppe endte på tredjepladsen, som giver adgang til en playoff-kamp, hvor vinderen går i kvartfinalen.

Emma Friis fortæller til Flashscore.dk, at hun er ganske fint tilfreds med sæsonforløbet indtil videre.

”Vi har præsteret godt i både ligaen og i Champions League, og vi glæder os til at starte slutspillet i begge turneringer”, lyder det fra den 24-årige fløjspiller.

Playoff-kampen i Champions League står mod tyske Bietigheim, der endte som nummer seks i deres gruppe, blandt andet efter to nederlag til Odense.

Tyskerne ligger aktuelt i spidsen af Bundesligaen, og den danske cheftræner, Jakob Vestergaard, har to danskere i truppen i form af målvogter Sarah Nørklit Lønborg og højrebacken Anna With Johansen, der har lavet 10 mål i Champions League.

Friis ser dog stadig Ikast som favoritter i opgøret, der afvikles over to kampe med den første kamp i Tyskland.

”Det er absolut vores forventning at gå videre mod Bietigheim. Vi er stolte af vores præstation i Champions League, og har pludseligt fundet ud af, at vi er gode nok til at spille med mod de rigtigt gode hold”, lyder vurderingen fra Friis.

Skulle Ikast slå tyskerne ud, venter der en ren dansk kvartfinale mod Odense, mens vinderen af den kvartfinale kan stå overfor Esbjerg i Final 4, forudsat at vestjyderne ekspederer vinderen af Ferencvaros-Brest ud i deres kvartfinale.

De europæiske kampe mod vante modstandere tager da også lige toppen af glæden ved at spille mange kampe i Champions League.

”Det fjerner da lidt af det sjove og spændende at skulle spille europæiske kampe mod danske hold. Vi ender med at have spillet rigtigt mange kampe mod Odense og Esbjerg. Omvendt er Champions League en ting for sig, især Final 4”, mener Emma Friis, der sammen med Ikast var i indledende gruppe med Esbjerg.

Selvom hotellet inden et potentielt opgør med Odense ikke ligger i Györ eller i andre uvante omgivelser, ændrer det ikke på den mentale opladning hos Emma Friis.

”Personligt har jeg ikke problemer med at omstille mig til Champions League-mode, selvom det er mod en dansk modstander. Der kan være andre opgaver i de kampe, afhængigt af stillingen i gruppen. Taktikken vil nok være den samme, uanset hvilken turnering, det er, men jeg kan godt omstille mig, selvom det hedder Odense eller Esbjerg og ikke Györ eller Metz”.

Tidligere har Danmark haft to hold med i Champions League, men i denne sæson er antallet øget til tre. Det er der en grund til, mener Emma Friis

”Det viser bare, hvor dansk klubhold er i øjeblikket. Vi er et godt sted, og jeg håber da også, der kommer tre danske hold med i Champions League næste år, og det vil være fuldt fortjent, hvis vi har to danske hold med til Final 4”.

Fra næste sæson får Friis masser af muligheder for at få nysgerrigheden stillet. Her tiltræder hun på en to-årig kontrakt i den rumænske storklub CSM Bucuresti, hvor fløjkollegaen Trine Østergaard også slår sine folder.

”Jeg glæder mig til forhåbentlig at slutte sæsonen godt af i Ikast . Jeg føler mig parat til at prøve noget nyt af, både på og udenfor håndboldbanen,” lyder det fra Emma Friis, der endnu ikke har bladret den rumænsk-danske ordbog tynd.

”Det kommer jeg nok til, tænker jeg,”,kommer det fra Emma Friis.

Første playoff-kamp mod Bietigheim spilles søndag, og den kan følges direkte i Flashscores Match Centre.