Tidligere landsholdspiller tvunget til at spille med brækkede fingre: Har fået varige mén

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Tidligere landsholdspiller tvunget til at spille med brækkede fingre: Har fået varige mén
Tidligere landsholdspiller tvunget til at spille med brækket finger: Har fået varige mén
Tidligere landsholdspiller tvunget til at spille med brækket finger: Har fået varige ménProfimedia
Efter pres fra sin tyske klub TSV Hannover Burgdorf indvilligede den tidligere norske håndboldspiller Joakim Hykkerud at spille med en brækket finger. Nu har han fået varige mén efter slutningen på karrieren. Det skriver det norske medie NRK.

I den tyske Bundesliga er der et ubønhørligt pres på spillerne med kampe onsdag og lørdag. Det skaber et enormt fysisk pres på spillerne, som stregspilleren Joakim Hykkerud fik at føle gennem de fem år fra 2012 til 2017, hvor han spillede for TSV Hannover Burgdorf efter at være skiftet til klubben fra Bjerringbro-Silkeborg.

Da han brækkede fingeren under træningen bad træneren (Christopher Nordmeyer) ham stadivæk om at spille eftersom klubbens anden stregspiller også havde fået en skade og ikke var i stand til at løbe. 

"Så fik jeg et par tabletter, en kop kaffe og en kortisonindsprøjtning for at kunne fungere dagen efter. Det var bare at tape fingeren ind og spille", siger han til NRK. "Dengang tænkte jeg ikke så meget over det, jeg gjorde bare, som jeg fik besked på."

Hykkerud, der efterfølgende brækkede flere fingre og alligevel blev bedt om at spille, understreger, at man som håndboldspiller i Bundesligaen må yde sit maksimale, og at man altid har lidt ondt og skal tåle smerter. Alligevel synes han, at den tyske håndboldklub håndterede det forkert. 

"Jeg synes ikke, det er den rigtige måde at gøre det på. Jeg synes, du måske skal have en pause for at gøre det på den rigtige måde", siger Hykkerud.

Tapingen af ​​fingrene gav også nye problemer fordi Hykkerud tapede fingrene så hårdt, at når han skulle modtage bolden, skar tapen ham i fingeren.

Han mener, at der ville være blevet taget mere hensyn til ham på "en normal arbejdsplads"

"Hvis jeg havde brækket min finger eller brækket min arm, havde jeg ikke fået at vide, at jeg skulle arbejde på pc'en i otte timer. Du får så besked på at tage det roligt og blive sygemeldt. Hvorimod i sporten er der en forventning om, at du skal præstere", siger Hykkerud.

For ham har den manglende behandling af bruddene resulteret i varige smerter, og begge lillefingre er helet forkert.

NRK har foreholdt historien over for den tyske klub, der svaret med følgende besked: "Vores spilleres helbred er en nøgleressource for os for at opnå den bedst mulige præstation for vores fælles mål. Vi investerer derfor meget i yderst professionel forebyggende og akut medicinsk behandling."

"Derfor vil deltagelse i meningsfulde kampe, især efter en skade, kun finde sted efter godkendelse fra vores lægehold og i tæt samråd med spilleren selv."

Hykkerud, der nåede at spille 79 landskampe for Norge, sluttede sin aktive karriere sidste år