Guldstamme dedikerer sig til curlinglandshold frem mod OL: Håber at få støtte igen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Guldstamme dedikerer sig til curlinglandshold frem mod OL: Håber at få støtte igen

Det var den første medalje for curlingkvinderne siden 2009, der lørdag blev sikret i Sverige.
Det var den første medalje for curlingkvinderne siden 2009, der lørdag blev sikret i Sverige.Mats Andersson/AFP
I 2002 var Madeleine og Denise Dupont med til at vinde sølv ved EM i curling. Lørdag stod de igen i finalen - 20 år senere - og for første gang lykkedes det dem at gå hele vejen ved et mesterskab.

Dupont-søstrene på henholdsvis 35 og 38 år har sammen med My Hollinger Larsen og Mathilde Halse udgjort stammen på det danske curlinglandshold i flere år.

Og hele guldholdet har meldt sig klar til at blive til og med OL i 2026, fortæller landstræner Ulrik Schmidt.

"Det er der ingen tvivl om. Og det er en fantastisk konstellation, fordi vi både har erfarne og unge, der er på vej frem. Det er en rigtig god blanding," siger han.

Det er dog næppe pengene, der trækker.

Spillerne har selv betalt en del af turen til Östersund i Nordsverige, fordi økonomien i Dansk Curling Forbund ikke rækker til at finansiere alle rejserne.

Curlingsporten mistede sin Team Danmark-støtte efter OL i 2018, men kvinderne har trods begrænsede midler vist, at de kan være med på højeste niveau.

Det bør skaffe Team Danmark-støtten tilbage, påpeger Ulrik Schmidt.

"Det er en kæmpe opgave at få Team Danmark-støtte og i det hele taget få tingene til at hænge sammen rent økonomisk."

"Jeg tænker, vi står med lidt bedre chancer, end vi gjorde for en uge siden. Der er et krav om at være i top-8 for at blive støttet. Vi blev nummer seks til VM og er europamestre," konstaterer landstræneren.

Danmark besejrede Schweiz 5-4 i lørdagens finale, som først blev afgjort efter en ekstra ende. Schweizerne havde fordelen af sidste sten, men missede den til danskernes store glæde.

Alt skal da også gå op i en højere enhed, for at guldet kan komme på tale, erkender landstræneren.

"Vi har haft en god forberedelse, mange gode turneringer, god træning og godt arbejde på holdet. Man skal også lige ramme ugen, men der har helt overordnet været en rigtig god harmoni på holdet i den her uge."

Danmark har kun vundet én medalje ved vinter-OL nogensinde. Det var netop curlingkvinderne, som i 1998 tog sølv med hjem fra de olympiske lege i japanske Nagano.

OL afholdes i 2026 i Italien.