GOG vandt snævert opgør mod Porto og er i spil til avancement

GOGs Lauritz Leger i flyvende facon mod Porto.
GOGs Lauritz Leger i flyvende facon mod Porto.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Efter tre nederlag i træk er GOG tilbage på vindersporet i Champions League.

Hjemme mod portugisiske FC Porto vandt fynboerne onsdag aften en tæt og medrivende kamp med 34-33 takket være store præstationer fra særligt Morten Olsen og Simon Pytlick.

Sidstnævnte var afgørende i slutminutterne, efter at topscoreren Olsen havde forladt banen med en skade.

GOG har nu hentet ni point i ti kampe og bejler stadig kraftigt til en af de seks pladser, der sikrer avancement i turneringen.

Porto, der råder over danskerne Sebastian Frandsen, Nikolaj Læsø og Jakob Mikkelsen, er til gengæld i store problemer.

Holdet ligger på sidstepladsen blandt de otte hold og har kun fået et enkelt point ud af turneringen indtil videre.

Gæsterne leverede en hæderlig indsats i første halvleg, men i mange tilfælde blev de slået i de direkte dueller med GOG-keeper Tobias Thulin. Han blev noteret for ni redninger i første halvleg.

Svenskeren fik dog også god hjælp af et stærkt spillende forsvar, der var medvirkende til pauseføringen på 15-13.

Morten Olsen gjorde stort set, hvad der passede ham, og det fortsatte i anden halvleg. Den tidligere landsholdsstjerne høvlede mål ind på samlebånd og endte som topscorer med ti mål.

Problemet for GOG var, at Thulin ikke længere spillede med samme overlegenhed.

Porto brød pludselig igennem efter behov og nægtede at lade sig hægte af.

Med ti minutter igen var det helt lige ved 28-28, og Porto blev ved med at have svar på de fynske føringer.

I slutfasen måtte GOG klare sig uden Morten Olsen, som efter et gennembrud tog sig til baglåret og kort efter satte sig på bænken.

I hans fravær trådte Pytlick i karakter. Den 22-årige bagspiller tog ansvaret på sig og scorede tre mål i slutfasen for GOG.

Med godt et minut tilbage trak han også et rødt kort til Portos Daymaro Salina, mens han bragte værterne foran, og GOG fik lige nøjagtig forsvaret sin føring.