GOG er danske mestre for anden gang i træk, efter en hæsblæsende og spændende finaleBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Igen hev Aalborg en lille kanin op af hatten. Ved den seneste finale var det Mads Hoxer, der uventet var tilbage, og denne gang var det islandske Aron Palmarsson, der var omklædt og klar til kamp. GOG skulle samtidigt forsøge at rejse sig, ovenpå nederlaget i kamp to i finaleserien.

Mere end en scoring i minuttet

De to hold fulgtes pænt ad i begyndelsen af kampen. Aalborg havde længere angreb, hvor gæsterne fra GOG kom lidt hurtigere til deres mål. Fynboerne startede i 7 mod 6 spillet og efter 10 minutter stod der 7-6 til GOG.

Den føring blev udvidet til 9-6 og så kaldte Aalborg-træner Stefan Madsen en timeout for at få skærpet fokus.

Det lykkedes kortvarigt at indhente GOG, men tre mål i træk af Simon Pytlick sørgede for at GOG kom foran med et par mål.

De to hold haglede mål ind, men det var hele tiden GOG der havde et forspring. Aalborg skulle jagte og Mads Hoxer var i overdådigt spillehumør i de første 30 minutter.

Mads Hoxer spillede en strålende finale for Aalborg
Mads Hoxer spillede en strålende finale for AalborgBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Temperamenterne kom i kog i takt med at tiden gik og dommerne kom på overarbejde for at holde gemytterne i ro. En hæsblæsende første halvleg endte helt lige 16-16.

Frusterede nordjyder kom til kort

GOG kom bedst ud til anden halvleg. Efter syv minutter var forspringet for første gang oppe på fem mål i fynboernes favør. Endnu engang følte Stefan Madsen sig kaldet til en timeout, hvor dessinerne gik på at gå over i 7 mod 6 rent angrebsmæssigt.

Nordjyderne fortsatte dog med at lave fejl. Både de tekniske, som da Henrik Møllgaard løb for tidligt på banen i forbindelse med en udskiftning, men også med dårlige afslutninger og få redninger.

Aalborg-bænken virkede stressede, mens der var anderledes ro hos Nicolej Krickau, der havde sidste arbejdsdag hos GOG.

Simon Pytlick spillede en flot afskedskamp for GOG
Simon Pytlick spillede en flot afskedskamp for GOGBo Amstrup/Ritzau Scanpix

Fynboerne blev også godt hjulpet af, at Tobias Thulin i målet tog godt fra. Med et kvarter tilbage var GOG foran med syv mål og det lignede finalen havde fundet sin afgørelse.

Aalborg greb dog ned i den taktiske værktøjskasse og sammenholdt med at Simon Gade fik fat i nogle bolde, fik Aalborg minimeret forspringet til fire scoringer med 10 minutter tilbage.

Med fem minutter igen, begyndte aalborgenserne at presse fynboerne over hele banen i et desperat forsøg på at hente de seks mål, der manglede. Hjemmeholdets tilskuere begyndte også så småt at forlade hallen på dette tidspunkt i ren resignation.

Trods kort opblussen grundet to GOG udvisninger oven i hinanden, så lykkedes det for GOG at hjemtage det andet mesterskab i træk og for niende gang i historien, med en endelig sejr på 37-33.