Gareth Southgate langer ud efter engelske fans: Forstår ikke buhen af Henderson

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Gareth Southgate langer ud efter engelske fans: Forstår ikke buhen af Henderson

Engelske fans buhen af Henderson "trodser al logik," siger Southgate.
Engelske fans buhen af Henderson "trodser al logik," siger Southgate.Reuters
Englands landstræner Gareth Southgate fortæller, at det ikke gav nogen mening at buhe af Jordan Henderson, efter at fansene havde vendt sig mod midtbanespilleren i fredagens 1-0 venskabskamp mod Australien.

Henderson var udnævnt til Englands anfører i kampen, og midtbanespilleren, som skiftede til en saudiarabisk klub tidligere på året, spillede 62 minutter, før han blev skiftet ud til buh-råb fra fansene på Wembley Stadium.

Henderson skiftede til Saudi Pro League-holdet Al-Ettifaq fra Liverpool på en treårig aftale i juli. Skiftet til Saudi-Arabien, hvor homoseksualitet er ulovligt, skabte overskrifter, da Henderson længe havde været tilhænger af LGBTQ-personer.

"Jeg forstår det virkelig ikke. Han er en spiller, der har vundet 79 landskampe for England, og hans engagement og det, han har leveret for England, er exceptionelt," siger Southgate til journalister.

"Han er en strålende rollemodel for hele gruppen med sin professionalisme og sin tilgang. Nogle mennesker beslutter sig for at buhe, jeg forstår virkelig ikke, hvad det er for noget. Kom nu - vi spiller mod Italien på tirsdag, og lad os bakke op om holdet."

Efter at det saudiarabiske fodboldforbund i denne måned meddelte, at de ville byde på værtskabet for VM i 2034, udtrykte Henderson støtte til buddet i en video.

Adspurgt om det kunne have fået engelske fans til at udtrykke deres utilfredshed, sagde Southgate: "Hvad har det at gøre med at støtte en fyr, der bærer en engelsk trøje?

"Jeg ved ikke rigtig, hvor vi er på vej hen med det hele. Jeg er meget imponeret over de upåklagelige værdier og beslutninger, som alle i vores land træffer nu."

"Jeg ved, hvad der har skabt det, og det er sket, men det trodser al logik for mig, at man vil give en spiller - som lægger sit hjerte og sjæl i at spille for England - hvorfor man vil buhe af ham?"

England møder Italien i en vigtig kvalifikationskamp til Euro 2024 på tirsdag.