Frygt for at balkoner kan brase sammen under øget pres ved OL i Paris

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Frygt for at balkoner kan brase sammen under øget pres ved OL i Paris

Folk ser en fransk atlet optræde fra deres balkoner, 2018
Folk ser en fransk atlet optræde fra deres balkoner, 2018AFP
Ejendomseksperter i Paris har advaret om faren ved, at folk stimler sammen på balkoner rundt omkring i byen for at få et glimt af OL i juli og august i år.

Den nationale ejendomsmæglerforening (FNAIM) har advaret de lokale myndigheder om risikoen for kollaps og ulykker, hvis ikke altanerne, der ofte er designet til to eller tre personer, på forhånd kontrolleres i forbindelse med OL.

Problemet vil være særligt presserende for boligblokke med udsigt over Seinen, som atleterne vil sejle ned ad under en spektakulær åbningsceremoni, der er planlagt af arrangørerne den 26. juli.

"Vi er nødt til at være helt sikre på, at altanerne kan holde til vægten, og at gelænderne er godt forseglet for at undgå enhver form for ulykke," siger lederen af FNAIM i Paris-regionen, Olivier Princivalle, til AFP.

Ulykker med altaner er en sjælden, men til tider dødelig begivenhed i Frankrig, hvor to mennesker blev alvorligt kvæstet i den sydøstlige del af Paris i maj sidste år, da deres altan på femte sal gav efter.

Fire mennesker døde i den centrale by Angers i 2016, da en altan kollapsede under en fest.

De Olympiske Lege i Paris fra 26. juli til 11. august, efterfulgt af de Paralympiske Lege fra 28. august til 8. september, vil finde sted på forskellige steder i Lysets By, hvor mange bygninger er flere hundrede år gamle.

Spørgsmålet om balkonsikkerhed understreger den enorme organisatoriske kompleksitet, som de lokale myndigheder står over for, når de forbereder de første lege i Paris i 100 år.

Åbningsceremonien - første gang et sommer-OL begynder uden for et stadion - er en kæmpe udfordring for det franske politi, som er blevet bedt om at sikre en 6,0 kilometer lang strækning af floden, som vil blive brugt under paraden.

Politiet i Paris sagde, at det ikke var deres ansvar at tjekke balkoner, men at de arbejdede sammen med branchen og deres partnere om at løse problemet.

Ifølge fransk lov har bygningsejere eller -administratorer ansvaret for at kontrollere deres strukturer, men "noget kan glide gennem sikkerhedsnettet," sagde en fransk kilde med kendskab til forberedelserne til AFP på betingelse af anonymitet.

Forudgående advarsler om sikkerheds- og transportrestriktioner under legene har fået mange borgere i Paris til at planlægge ferie under begivenheden, nogle gange for at leje deres hjem ud til høje priser til udenlandske besøgende.

"Tag ikke af sted denne sommer, tag ikke af sted! Det ville være en fejltagelse," opfordrede borgmester Anne Hidalgo byens indbyggere søndag, da hun indviede den eneste nye permanente olympiske sportsarena, der skal bygges i det indre Paris.

"Det kommer til at blive utroligt."

Omtaler