For første gang i 17 år: Knivskarp australier rykker ind på verdensranglistens top-10

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

For første gang i 17 år: Knivskarp australier rykker ind på verdensranglistens top-10

Alex de Minaur nåede i 2020 kvartfinale ved US Open, den hidtil bedste Grand Slam-præstation af den 24-årige australier.
Alex de Minaur nåede i 2020 kvartfinale ved US Open, den hidtil bedste Grand Slam-præstation af den 24-årige australier.Profimedia
Efter en fantastisk uge kan australske Alex de Minaur for første gang i karrieren kalde sig top-10-spiller, og det bryder en næsten to årtier lang tørke for den ellers så stolte tennisnation Australien.

Australien er en stolt tennisnation med egen Grand Slam, flere store turneringer som den netop færdigspillede Brisbane International, og en lang række store navne gennem historien som Margaret Court, Rod Laver, Patrick Rafter, Ashleigh Barty og Lleyton Hewitt.

Men ikke siden sidstnævnte i juli 2006 droppede ud af top-10 på ATP’s verdensrangliste har australierne haft en mandlig spiller i top-10. Men nu er den mere end 17 år lange top-10 tørke endelig slut for de tennisgale australiere. 

På den seneste verdensrangliste rykker formstærke Alex de Minaur nemlig op på placering nummer 10. Den 24-årige australier opnår således sin bedste ranglisteplacering i karrieren og bliver den 11. australske spiller til at ramme top-10 på ATP’s verdensrangliste. 

De Minaur rykker op på den fornemme plads efter en enormt flot uge med det australske landshold ved United Cup, hvor australieren på ganske få dage formåede at besejre hele tre top-10 spillere i form af Taylor Fritz, Alexander Zverev og selveste Novak Djokovic

Netop førstnævnte, amerikanske Taylor Fritz, er manden, der må vinke farvel til top-10, mens Alexander Zverev til gengæld rykker op på sjettepladsen og overhaler Stefanos Tsitsipas. Holger Rune lægger med sin finaleplads i Brisbane International samtidig godt med på point på kontoen, og den unge dansker er således kommet ganske tæt på netop Tsitsipas. 

Fortsat indtager Rune dog ottendepladsen på verdensranglisten, hvor finske Emil Ruusuvuori sammen med australske James Duckworth var de helt store højdespringere i top-100. Ruusuvuori nåede finalen i Hong Kong, hvor han dog tabte til Rublev, og dermed springer finnen hele 19 pladser frem og er nu at finde i top-50. 

Også Duckworth havde en fantastisk flot uge, selvom australieren i sidste ende måtte se sig besejret af danske Holger Rune. Australieren slog både amerikanske JJ Wolf og tyske Yannick Hanfmann ved Brisbane International og er for første gang siden september 2022 i top-100 med et spring på 20 pladser.

I top-tre er der ingen ændringer, og Novak Djokovic indtager således fortsat førstepladsen foran Carlos Alcaraz og Daniil Medvedev, mens Jannik Sinner og Andrey Rublev rundet top-fem af. 

Hos kvinderne er Clara Tauson tilbage i top-100, som nummer præcis 100, efter at være gået syv pladser frem med sin semifinaleplads ved Challenger-turneringen i den australske hovedstad, Canberra. Polske Iga Świątek indtager fortsat førstepladsen foran Aryna Sabalenka, mens Elena Rybakina skubber Coco Gauff ud af top-tre.